Kouvolalainen rock-rumpali Eetu Pesu iloitsee muusikon uransa saamasta käänteestä, sillä mies pestattiin rap-artisti Nikke Ankaran yhtyeeseen. Bändin Suomen-kiertue alkoi Kouvolan Amarillo-ravintolassa viime perjantaina.

Mänttärin sukuun kuuluvan Pesun mukaan niinikään kouvolalainen muusikko, videobloggaaja ja DJ Aleksanteri Hakaniemi heitti erään illan aikana ilmoille ajatuksen siitä, että kouvolalainen sopisi todella hyvin Nikke Ankaran rumpaliksi.

Hakaniemi on toiminut muun muassa Reino Nordinin bändin taustalaulajana sekä Justimuksen ja Evelinan DJ:nä. Hän on myös striimannut kaksi sinkkua yli kultarajan omalla tuotannollaan.

– Hän (Aleksanteri Hakaniemi) sanoi, että jos teen coverin YouTubeen biisistä "Bang Bang", niin hän lupaa auttaa, Pesu kertoo kiinnitykseen johtaneesta hetkestä.

Muutama kuukausi myöhemmin Pesu organisoi kaiken kiireen keskellä hetken aikaa ja kävi tekemässä luotto live-miksaajansa kanssa treenikämpällä cover-biisin valmiiksi.

– Siitä lumipallon omaisesti tilanne eskaloitui tähän pisteeseen (bändikiinnitys), Pesu kommentoi.

Kouvolalainen myöntää, että on edelleen todella surrealistista olla nyt 12 vuoden yrittämisen jälkeen viimeinkin Suomea kiertävän artistin taustalla rumpalina.

– En normaalisti jännitä kovin paljoa enää esiintymisiä, mutta nyt normaalia enemmän jännittää, koska esiintymistilanne on todella uusi, kun lavalla olen vain minä, DJ ja Nikke Ankara, Pesu totesi kiertueen aloituskeikan alla.

Nikke Ankara alias Niiles Ilmari Hiirola on mukana Nelosella viime perjantaina alkaneessa Vain elämää -ohjelman uudella tuotantokaudella. Nikke Ankaran verkkosivut löytyvät täältä.