Tiedotteet

Mänttärin suvun valtuuskuntaan valittiin 12 uutta jäsentä

18.07.2016

Mänttärin Sukuyhdistys ry.
TIEDOTE 18.7.2016
 

Mänttärin suvun valtuuskuntaan valittiin 12 uutta jäsentä

Sukukokouksessa Kotkassa sukuyhdistykselle kutsuttiin myös kaksi uutta kunniajäsentä.

Sukukokoustaan Kotkassa viime viikonloppuna pitäneen Mänttärin Sukuyhdistyksen uuteen valtuuskuntaan vuosille 2016–2020 valittiin yhteensä 29 jäsentä, joista 12 on uusia.

Uusiksi jäseniksi valtuuskuntaan valittin Matti Arola Kotkasta, Päivi Lampinen Tampereelta, Taisto Muurman Haminasta, Aki Mänttäri Helsingistä, Emilia Mänttäri Kouvolasta, Roy Mänttäri Helsingistä, Sirpa Pohjalainen Haminasta, Pirjo Pohto Hämeenlinnasta, Pekka Päivärinta Lahdesta, Terhi Ruotsalainen Lappeenrannasta, Marja-Leena Vainio Kouvolasta ja Iina Wahlström Loimaalta.

Valtuuskunnassa jatkavat Atte Helminen Vantaalta, Aila Huovi Kouvolasta, Eero Jung Kotkasta, Ari Lehtomäki Kouvolasta, Erkki Mänttäri Kouvolasta, Esa Mänttäri Espoosta, Jarkko Mänttäri Jyväskylästä, Marja-Riitta Mänttäri Kotkasta, Pekka Mänttäri Haminasta, Tuomas Mänttäri Helsingistä, Tiina Nikkinen Lahdesta, Markku Pakkanen Kouvolasta, Sari Riivari Kouvolasta, Kari-Matti Sahala Pornaisista, Olli Sipilä Vantaalta, Kaisu Venäläinen Haminasta ja Reetta Väänänen Kuopiosta.

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti helsinkiläinen Anssi Paasivirta, jolla alkaa näin toinen kausi valtuuskunnan johdossa ja suvun päämiehenä.

Kaksi uutta kunniajäsentä

Sukukokouksessa suvun uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin Jorma Mänttäri Hämeenkoskelta ja Timo Huovila Kouvolasta.

Mänttäri on ollut valtuuskunnan jäsen vuodesta 1976 ja toiminut  valtuuskunnan puheenjohtana vuosina 1992–2013.

– Hänen puheenjohtajakaudella sukuyhdistyksen toiminta otti jättiloikan: uusi sukukirja, paikallistapaamiset, jäsenlehti Niinipuu ja suvun ensimmäiset verkkosivut, perusteluissa todetaan.

Mänttäri on myös toiminut useiden suvun julkaisemien kirjojen toimituskunnassa ja Niinipuu-lehden päätoimittajana vuosina 1994–2013.

Huovila puolestaan on toiminut valtuuskunnan jäsenenä 20 vuotta ja johtokunnan jäsenenä vuosina 1997–2016. Hän on ollut myös sukututkimusjaoston puheenjohtajana sekä hoitanut sukutiedostojen ja postitusrekisterin ylläpitoa.

– Lisäksi hän on järjestänyt sukujuhlien taidenäyttelyitä, tehnyt talkootyötä sukujuhlien ja muiden tilaisuuksien järjestelyissä sekä toiminut Suku kuvina -kirjan toimituskunnassa.

Molemmat kunniajäseniksi kutsutut ovat toimineet sukuyhdistyksen golf-kilpailun idea- ja puuhamiehenä kisojen alusta eli vuodesta 1998 asti.

Sukuyhdistyksen kunniajäseniä ovat myös Eero Mänttäri Espoosta, Raija Mänttäri, Reijo Mänttäri, Eeva Puustinen ja Aini Rantanen Kouvolasta sekä Samuli Sipilä Helsingistä.

Kaksi ansiomitalia aluetoiminnan talkootyöstä

Sukukokouksen jälkeen pidetyssä sukujuhlassa Sukuseurojen Keskusliiton pääsihteeri Eine Kuismin luovutti liiton pronssiset ansiomitalit sukuyhdistyksen aluetoiminnassa ansioituneille helsinkiläiselle Helen Bergströmille ja espoolaiselle Maila Nymanille.

Loviisalaissyntyinen Bergström on toiminut pääkaupunkiseudun aluetoimikunnan jäsenenä ja Kouvolan Sippolasta kotoisin oleva Nyman on tehnyt pyyteetöntä talkootyötä pääkaupunkiseudun Mänttäreiden aluetapaamisten järjestelyissä.

Suomen suurimman sukuyhdistyksen sukukokous- ja juhla pidettiin Kotkassa viime viikonloppuna. Juhla järjestetään neljän vuoden välein.

Kotkan sukujuhlaviikon ohjelmassa oli sukukokouksen ja -juhlan lisäksi purjehdus m/aux Vivanilla Rankkiin, taidenäyttelyn avajaiset, nuorisokonsertti, jazz-jamit, iltaristeily Kotkan edustalla ja juhlajumalanpalvelus.

Mänttärin Sukuyhdistys on perustettu vuonna 1934 Kymenlaaksossa Sippolan pitäjän Liikkalassa. Yhdistys on Suomen kuudenneksi vanhin ja aateliskalenteriin kuulumattomista sukuyhdistyksistä toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut. Yhdistyksen sukutiedosto käsittää yli 60 000 henkilöä alkaen vuodesta 1610. Jäsenmäärältään yhdistys on maamme suurin. Yhdistyksen jäseniä asuu tällä eniten eniten Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa sekä pääkaupunkiseudulla.

Tiedotteen yhteydessä julkaisuvapaat kuvatiedostot ja kuvatekstit:

Mänttärin Sukuyhdistyksen uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin kouvolalainen Timo Huovila (vas.) ja hämeenkoskelainen Jorma Mänttäri. (Kuva: Niinipuu/Arto Mänttäri)

Kouvolalainen Timo Huovila (vas.) ja hämeenkoskelainen Jorma Mänttäri ovat Mänttärin Sukuyhdistyksen uudet kunniajäsenet. Kuvassa myös suvun valtuuskunnan puheenjohtaja Anssi Paasivirta ja johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen. (Kuva: Niinipuu/Marko Wahlström)

Sukuyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja Anssi Paasivirta Helsingistä valittiin sukukokouksessa toiselle kaudelleen vuosiksi 2016–2020. Sukukokouksen puheenjohtajana toiminut kotkalainen Mika Arola luovutti Paasivirralle puheenjohtajan käädyt (Kuva: Niinipuu/Arto Mänttäri)

Sukuseurojen Keskusliiton pronssisen ansiomitalin sai Mänttärin Sukuyhdistyksen pääkaupunkiseudun aluetoiminnan aktiivit, loviisalaissyntyinen Helen Bergström Helsingistä ja Kouvolan Sippolasta kotoisin oleva Maila Nyman Espoosta. Nyman ei ollut paikalla sukujuhlassa. (Kuva: Niinipuu/Marko Wahlström)

Suomen suurin sukuyhdistys, Mänttärin Sukuyhdistys, piti sukukokoustaan ja -juhlaansa Kotkan Konserttitalolla viime viikonloppuna. Sukujuhla järjestetään neljän vuoden välein. (Kuva: Niinipuu/Arto Mänttäri)

Lisätietoja medialle antavat:

 
Sukuyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja Anssi Paasivirta, 0400 815 418, anssi.paasivirta@niinipuu.fi
 
Sukuyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen, 040 520 0243, kaisu.venalainen@niinipuu.fi
 
 
Sukujuhlan mediatiedottamisesta vastaa Marko Wahlström, 0400 434 529, toimitus@niinipuu.fi
 
JAKELU:
Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen tiedotusvälineet
Valtakunnallinen ja alueellinen media
STT-Lehtikuva
Helsingin Sanomat