TAMPERE Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä sai viime viikolla ensi-iltansa kansainvälinen menestysmusikaali "Billy Elliot", jonka on ohjannut Samuel Harjanne.

Billy Elliot on yksi syksyn odotetuimmista musikaalitapauksista. Lee Hallin kirjoittamaan tarinaan perustuva ja Elton Johnin musiikkia soiva palkittu musikaali on valloittanut maailmalla jo 12 vuotta.

Tamperelaisteatterin tuotannossa näyttämöllä nähdään peräti 55 hengen työryhmä, mikä tekee tästä yhden vuonna 1901 toimintansa aloittaneen teatterin historian suurimmista musikaalituotannoista.

Billy Elliotin ja Michael Caffreyn sekä tanssikoulun tyttöjen rooleihin on valittu esiintyjät koe-esiintymisen kautta. Kaikki mukana olevat lapset tulevat Pirkanmaalta.

– Musikaali saattaa parhaimmillaan iskeä aika syvälle, ohjaaja Samuel Harjanne sanoo. (Kuva: Kate Scott)

– Musikaali tulee olemaan tunteiden vuoristorataa ja saattaa parhaimmillaan iskeä aika syvälle. Meidän pojat ja tytöt ovat huikeita, vetelevät ihan sata lasissa ammattilaisten joukossa. Päivittäin joku yllättää meidät kaikki taidoillaan tai oivalluksillaan. Tämä teos on huikea kokemus meille kaikille, ohjaaja kehuu.

Harjanne on ansioitunut ohjaajana paitsi Suomessa myös kansainvälisillä näyttämöillä.

– Billy Elliot on yksi 2000-luvun menestyneimmistä ja hienoimmista brittiläisistä musikaaleista. Tarina nuoresta Billystä, jonka veri sykkii tanssille, koskettaa ihmisiä monellakin eri tasolla. Se kertoo meille unelmista, toivosta, mahdollisuuksista – sekä peloista, ennakkoluuloista ja asenteista, hän sanoo.

Tanssia, musiikkia ja puherooleja

Musikaalin koreografi on Jari Saarelainen ja kapellimestareina toimivat Joonas Mikkilä ja Tony Sikström.

Tanssinopettaja Mrs. Wilkinsonia esittää Petra Karjalainen (kesk.). Taustalla tanssityttöjä, muun muassa Debbie Wilkinsonin roolissa vuorotteleva Mesihelmi Mänttäri. (Kuva: Kari Sunnari)

Billy Elliotin rooleissa vuorottelevat Jiri Rajala, Osku Perkiö ja Simo Riihelä. Michael Caffreyn rooleissa ovat Ilmari Kujansuu, Nuutti Kerppilä ja Juho Mönkkönen. Tanssinopettaja Mrs. Wilkinson on Petra Karjalainen sekä pienen Debbie Wilkinsonin rooleissa vuorottelevat Mesihelmi Mänttäri ja Leila Ristimäki.

Muissa rooleissa ovat muun muassa Billyn isänä Jyrki Mänttäri, Tony Elliotina Jussi Pekka Parviainen, Billyn isoäitinä Kristiina Hakovirta, Billyn äitinä Eriikka Väliahde, aikuisena Billynä ja kaivosmiehenä Riku Lehtopolku ja Jukka Kontusalmi sekä 20 nuorta tanssikoululaista.

Sukuyhdistys järjestää retken musikaaliin

Mänttärin Sukuyhdistys järjestää teatteriretken Tampereelle musikaalin päivänäytökseen lauantaina 19.1.2019.

– Näyttelijä Jyrki Mänttäri on lupautunut esittelemään teatteria sukuyhdistyksen ryhmälle ennen näytöstä eli näin pääsemme kurkistamaan Tampereen Työväen Teatterin kulisseihin, sukuyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen kertoo.

Sukuyhdistys tulee järjestämään Tampereelle erillisen bussikuljetuksen Kymenlaaksosta. Bussi lähtee Haminasta sekä ajaa Tampereelle reittiä Liikkala–Inkeroinen–Myllykoski–Kouvola–Lahti.

– Matkan varrelta pääsee kyytiin mukaan. Pääkaupunkiseudulla asuvat pääsevät paikalle kätevästi junalla. Ja toivottavasti myös Pirkanmaalla asuvat suvun jäsenet lähtevät joukolla teatteriin, Venäläinen toivoo.

Bussimatkan hinta on vielä avoinna. Teatteriretken tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan Niinipuun verkkosivulla ja Facebook-sivulla.

Mänttärin Sukuyhdistys järjestää teatteriretken Billy Elliot -musikaalin esitykseen lauantaina 19.1.2019 kello 13 alkaen. Lipun hinta on 74,50 euroa sisältäen väliaikatarjoilun leivoksella (lippu 64 euroa + väliaikatarjoilu 10,50 euroa.) Sukuyhdistykselle on varattu lauantain päivänäytöksestä 50 paikkaa. Tiedustelut ja varaukset: Kaisu Venäläinen, puh. 040 520 0243 viimeistään 18.12.2018.

(Uutista korjattu 28.10. klo 19.13: Jutun tekstiosuudessa teatteriretken päivämääräksi oli erheellisesti pujahtanut 13.1. Oikea päivämäärä on 19.1., kuten jutun lopussa olevassa lihavoidussa tekstissä oikein oli mainittu.)