SUOMI Avoimet kylät -päivä järjestetään lauantaina 8.6. valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa. Paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja kyläelämää täynnä olevat tapahtumat keräävät vierailijoita tapahtumiin ympäri Suomea. Päivä kannustaa seikkailemaan kylillä ja samalla tutustuttaa kävijöitä kylien monipuoliseen yhteisölliseen toimintaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkosivuilta löytyvä kartta kerää kaikki Suomen tapahtumat yhdelle ja samalle kartalle. Mukaan on ilmoitettu 620 erilaista kohdetta kyliltä.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä, kylätalojen avoimia ovia, talkoita, taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä, pitsanpaistoa ja toritapahtumia. Monella kylällä Avoimet Kylät -päivä toimii samalla kesän avajaistapahtumana.

– Avoimet Kylät -päivä on kylätoiminnan todellinen voimannäyttö. Päivässä on mukana yhteensä 620 tapahtumaa ja tapahtumissa vierailee yli 100 000 ihmistä. Luvut kertovat kylien yhteisöllisyydestä ja vapaaehtoistyön merkittävyydestä. Yhteisöllisyys ja talkoot elää vahvana kylillä, tapahtuman tuottaja Marianne Liitelä kertoo tiedotteessa.

Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Tapahtumien markkinoinnissa käytetään aihetunnisteita #avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä.

>> Päivän verkkosivusto ja kartta löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.

>> Kymenlaakson alueen tapahtumista on tehty myös koonti ja ladattava listaus Kymenlaaksonkylat.fi -sivustolle.