SIILINJÄRVI, TOIVALA Siilinjärveläisessä Toivalan tuplajäät -jäähallissa avautui hyväntekeväisyysnäyttely viime lauantaina. Viiden teoksen taidenäyttelyssä on akryylein maalattuja töitä kuopiolaisen jääkiekon Liiga-seura Kalevan Pallon (KalPa) tämän kauden suosikkipelaajista.

Tauluihin on ikuistettu KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen (pelinumero 37), puolustaja Kim Nousiainen (39), keskushyökkääjä (myös laitahyökkääjä) Jaakko Rissanen (28), keskushyökkääjä (myös laitahyökkääjä) Miikka Pitkänen (61) ja vasen laitahyökkääjä Tuomas Kiiskinen (19). Näyttelyn taulut on maalannut kuopiolainen kuvataiteilija Jenni Väänänen.

Puolet taulujen myyntituloista lahjoitetaan Juniori-KalPan vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseksi. Näyttely on organisoitu yhdessä jääkiekkoseuran kanssa.

– Olen pelannut itse kiekkoa KalPassa ja korona-aikaan on ollut paljon puhetta lasten harrastusten vaikeuksista muutenkin, joten tuli mieleen yrittää auttaa näin, Jenni Väänänen, 32, kertoo näyttelynsä ideasta.

"Luovuutta tarvitaan moneen"

Väänänen on itse harrastanut kilpauintia, vesipalloa (myös maajoukkeessa), jääkiekkoa ja uimahyppyjä sekä osallistui nuorempana myös triathlon-kilpailuihin).

– Mielestäni taiteessa tarvittavaa luovuutta on myös niillä henkilöillä, jotka pärjäävät joukkuelajeissa tai työelämässä. Luovuutta tarvitaan moneen, Väänänen korostaa.

Hyväntekeväisyysnäyttelyn aikana järjestetään huutokauppa, joka jatkuu sunnuntaihin 17.4. kello 12 saakka. Huudot voi jättää Jenni Väänäselle puhelinnumeroon 0400 599 436 tai viestillä hänen instagram-tilillään @jennisofia_art.

Väänänen päivittää Instagram-tililleen jokaisen taulun omaan postaukseen taulun sen hetkisen hinnan. Hinnat myös päivittyvät Toivalan tuplajäille taulujen alle pienellä viiveellä.

– Tavoite huutokaupalle olisi saada mahdollisimman paljon rahaa kasaan, mutta jokainen euro on tärkeä ja pidän tärkeimpänä, että jokainen taulu löytäisi kodin, taiteilija toivoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kuopion ja Siilinjärven alueella kerran viikossa ilmestyvä kaupunkilehti Viikkosavo.

Hyväntekeväisyysnäyttelyyn voi tutustua paikan päällä Toivalan jäähallissa (Toivalantie 2) kahvila-ravintola Pakkiparissa sunnuntaihin 17.4. asti.

>> Taiteilija Jenni Väänäsen Instagram-tili löytyy tästä