KUOPIO Kuopio Tanssii ja Soi -yhdistyksen hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Kuopiossa asuvan Salima Peipon.

– Haimme toiminnanjohtajaa, joka täyttäisi hallituksen asettamat yksiselitteiset, varsin vaativat kriteerit. Keskeisimpinä oli kokemus suurten tapahtumien järjestämisestä sekä erityisesti yksityisen rahoituksen ja yritysyhteistyön rakentamisesta kulttuurin saralla. Lisäksi haimme vahvaa kielitaitoa, esiintymiskokemusta ja yksiselitteistä sitoutumista Kuopioon. Meille oli lopulta yllätys, kuinka ylivoimainen Salima oli hakijajoukosta. On hyvä muistaa, ettemme hakeneet varsinaisesti tanssin ammattilaista, sillä meillä on suvereeni tanssin osaaminen niin taiteellisessa johtajassa, kuin toimistolla muutoinkin. Olemme hallituksena tästä valinnasta innoissamme, sillä uskomme että Salima voi viedä Kuopio Tanssii ja Soi:n ihan uudelle tasolle, Kuopio Tanssii ja Soi:n puheenjohtaja Mika Sutinen kommentoi valintaa tiedotteessa.

Salima Peippo on pitkän kansainvälisen uran tehnyt kulttuurialan monitoimija ja yrittäjä. Oman taiteilijauran lisäksi hän on ollut keskeisessä roolissa useiden kansainvälisten ja suomalaisten kulttuuritapahtumien organisoinnissa ja tuottamisessa sirkuksen, tanssin ja teatterin saralla. Hän on johtanut omaa esittävän taiteen studiota Espanjassa. Hänellä on myös ollut keskeinen rooli International Pole Sports Federationin johtokunnassa ja tankotanssin lajikehityksessä maailmanlaajuisesti, sekä organisaation vuosittaisten MM-kisojen järjestämisessä. Hänellä on vahva ote kulttuuritapahtumien taloudellisen puolen vahvistamisessa.

Peippo paluumuutti Suomeen vuonna 2018 ja asunut siitä lähtien perheineen Kuopiossa. Hän on valmistunut Moskovan valtiollisesta sirkuskoulusta sirkustaiteilijaksi, Turun ammattikorkeakoulusta sirkustaiteen ohjaajaksi, sekä kulttuurituottajaksi humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

– Minulla on suuri kunnioitus ja arvostus Kuopio Tanssii ja Soi- festivaalia ja sen perinteitä kohtaan. Tapahtuma on yksi Kuopion lippulaivoista ja ehdoton kruununjalokivi. Koen suurta ylpeyttä ja kiitollisuutta päästessäni kehittämään ja luotsaamaan tapahtumaa organisaation asiantuntevan tiimin kanssa. Myös tapahtumatuotanto kehittyy ja näen tärkeänä, että Kuopio Tanssii ja Soi pysyy ajan hermolla ja on jatkossakin yksi suunnannäyttäjistä. Edelläkävijä, josta voimme olla ylpeitä sekä paikallisella, että kansallisella tasolla. Tapahtumalla on tärkeä rooli Kuopion ja koko Suomen kulttuurikentällä, Peippo kommentoi.

– Salimalla on pitkä kokemus esittävän taiteen kentältä, ja hän on työskennellyt monissa eri rooleissa taiteen ja tapahtumatuotannon parissa. Salimasta välittyy rohkeus ja määrätietoisuus uusia avauksia kohtaan, ja odotankin innolla alkavaa yhteistyötä, festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku kertoo.

Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnasta ja on festivaalin johtaja. Valintaa on valmistellut hallituksen nimeämä työryhmä, johon kuuluivat Sutisen lisäksi Sirpa Karppi ja Tuomo Meriläinen. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa Riku Lehtopolku ja tuottajana Sirpa Miettinen.