KOUVOLA, LIIKKALA Liikkalan kylä on vahvasti mukana jo kymmenettä kertaa järjestettävässä valtakunnallisessa Avoimet Kylät -tapahtumassa.

Kylästä tapahtumaan osalllistuvat Mänttärin Sukuyhdistyksen ylläpitämä kotiseutumuseo Sukumuseo ja Liikkala–Ruotilan kyläyhdistyksen ylläpitämä Liikkalan vallialue.

Kotiseutumuseo (Asemankulma 9) on vapaasti tutustuttavissa lauantaina 8.6. kello 10–17. Museoon on vapaa pääsy.

Liikkalan vallien (Pien-Liikkalantie 408) kesätapahtuma keskellä historiallista, yli 230-vuotiasta linnaketta on käynnissä kello 12–15. Valleille voi tutustua opastetusti.

Valleilla on tarjolla kahvia ja pullaa, jonka vapaaehtoinen kahvimaksu käytetään vallien raivaukseen. Kahvit sateen tarjoillaan sattuessa Liikkalan VPK-talon kahviossa.

Kotiseutumuseo avoinna sukujuhlaviikonloppuna 20.–21.7.

Kotiseutumuseo on osallistunut viimeiset kaksi vuotta Suomet Kylät ry:n Avoimet kylät -tapahtumaan aina kesäkuun toisena lauantaina.

Perinteiseen tapaan museo on avoinna säännöllisesti aina heinäkuussa sunnuntaisin ja Museomäellä järjestettävien kesäseurojen aikana. Tänä vuonna kesäseuroja ei järjestetä, koska Mänttärin Sukuyhdistys järjestää sukukokouksensa ja -juhlansa Myllykoskella 20.-21. heinäkuuta. Museo on avoinna sukujuhlaviikonloppuna, jolloin myös Liikkalan valleille pääsee lauantaina 20.7. opastetusti kello 12–14.

Syksyllä kotiseutumuseo on avoinna Liikkalan VPK-talolla järjestettävänä perinteisen kotiseutuiltapäivän yhteydessä sunnuntaina 27.10. kello 14–16. Kotiseutuiltapäivän teemana on "Liikunta ennen ja nyt".

Kahden viime vuoden aikana sesonki on jatkunut vielä joulukuussa, kun museon ovet on pidetty avoinna Suomen Kylät ry:n Avoimet Joulukylät -tapahtuman aikana. Tällöin museossa on ollut esillä jouluperinteisiin keskittynyt erikoisnäyttely. Jouluperinne jatkuu myös tänä vuonna, ja museon ovet avautuvat 2. ja 22.12. väliseksi ajaksi.

Sukumuseo on osa Kymenlaakson maakuntamuseon aluemuseoverkostoa. Sukumuseo on myös geokätkökohde, ja kätköllä on tehty viime vuoden loppuun mennessä 151 kirjausta. Kätkö on julkaistu Geocaching-sivustolla syyskuussa 2017.

Kotiseutumuseo Sukumuseo (Asemankulma 9, Liikkala) on avoinna tapahtumien aikaan ja heinäkuussa sunnuntaisin kello 12–18. Museolla voi vierailla myös omatoimisesti soittamalla museovastaava Ari Lehtomäelle numeroon 0400 975 042. Vapaa pääsy. Verkkomuseo löytyy osoitteesta www.emuseo.fi/sukumuseo.