KOUVOLA–HAMINA Mänttärin Sukuyhdistys seuraa koronavirus-tilanteen kehittymistä, mutta jatkaa ensi heinäkuuksi suunnitellun 23. sukukokouksensa ja -juhlan järjestämistä. Sukukokoukseen odotetaan noin 300 suvun jäsentä.

Tänään torstaina kokoontunut sukuyhdistyksen johtokunta teki asiassa pika-analyysin ja päätti, että toistaiseksi järjestelyitä jatketaan. Koronavirus-epidemian mahdollisesti jatkuessa kevään yli, sukukokouksen ja -juhlan järjestämistä arvioidaan uudelleen.

Juhlan järjestelyt ovat jo edenneet pitkälle. Sukukokous- ja juhla järjestetään Kouvolan Myllykoskella 18.–19.7. Juhlapaikaksi on varattu Myllykosken Seuratalo.

– Juhlan teemana on "Juuret", jolla haluamme viestiä sukupolvien pituisen ketjun merkitystä pienen ihmisen elämässä. Ja samalla muistuttaa siitä, että Mänttärien juuret ovat syvällä Pohjois-Kymenlaakson maaperässä, Liikkalan kylässä, juhlatoimikunnan puheenjohtaja Minna Mänttäri kertoo.

Juhlaviikonlopun ajaksi seuratalolle pystytetään kädentaitojen pop up -näyttely, johon käsityöntekijät saavat asettaa töitään nähtäville. Lisäksi suvun taiteilijat järjestävät erillisen, jo seitsemännen taidenäyttelynsä kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan galleriassa 18.7.–16.8.

Edellinen sukukokous- ja juhla pidettiin Kotkassa heinäkuussa 2016 ja sitä ennen juhlittiin Myllykoskella vuonna 2012.

Sukujuhlan etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #sukujuhla2020, #juuret2020 ja #mänttärit. Sukukokouksen ja -juhlan osatapahtumat päivitetään Niinipuu-lehden verkkosivuille. Juhlista myös kerrotaan yhdistuksen pääsiäisen alla ilmestyvässä jäsenlehdessä.