KOUVOLA, SAVERO Sippolan Saverolla asuva Mika Vilén toteutti pitkäaikaisen haaveensa ottamalla oman suvun merkin vasempaan käsivarteensa. Samalla hän tuli tukeneeksi Tattoo Herkko -nimistä tatuointiliikettä Kouvolan Voikkaalla.

Nimi, perhe ja suku ovat aina merkinneet Vilénille paljon ja ne ovat asioita, joita hän kantaa ylpeänä.

– Yksi keino, jolla ylpeyden ja merkityksellisyyden voi näyttää, on sopiva tatuointi ja Mänttärin sukumerkki oli selkeänä kuvana myös helppo siirtää iholle, mies kertoo.

Suku merkitsee sippolalaiselle yhteenkuuluvuutta.

– Jotain suurempaa ja pysyvää, jonka osana saa olla ja jonka ansiosta omat juuret ovat vahvat. Niin vahvat, että ne pitävät pystyssä kaikkialla.

Vilén kuuluu Mänttärin laajaan sukuun sekä Huovilan että Vakkarin sukuhaarojen kautta äitinsä Marja-Leena Huovilan puolelta.

Viitisen vuotta sitten elämä heitti Saverolle

Viitisen vuotta sitten elämä yllätti ja heitti Mika Vilénin saksanpaimenkoirineen Saverolle. Hevoset, kissat, koirat ja vaimo ovat antaneet miehelle pysyvän paikan, joka entisestään korostaa perheen ja suvun merkitystä.

Näin oikean olkapään Oinas-tatuointikuva sai seuraa sukumerkistä, johon Vilén halusi lisätä luvun 355 – roomalaisin numeroin – osoittamaan oman sukutaulunsa numeroa Mänttäreiden kaksiosaisessa sukukirjassa.

Mika Vilén on vuonna 1965 syntynyt rakennusmies, Pia Papinniemi-Vilénin aviomies, Minnan isoveli, Teemun isä sekä lastenlasten Jerryn ja Nellan pappa.