HAMINA Mänttärin suvun taiteilijoiden järjestyksessään historian kahdeksas yhteisnäyttely järjestetään Haminan pääkirjaston (Rautatienkatu 8) yhteydessä toimivassa Kirjastogalleriassa 10.7.–3.8.2024.

Näyttely avataan keskiviikkona 10.7. ja näyttely on avoinna yleisölle kuukauden ajan. Näyttely on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyteokset julkaistaan myös verkkogalleriana keskiviikkona 10.7.

Hattulassa asuva Anu Kaartosalmi on toinen näyttelyn taiteilijoista, joka asettaa ensi kertaa elämässään töitään esille julkisesti. – Onpa hienoa päästä mukaan sukutaidenäyttelyyn. Haaveissa on ollut laittaa töitä nähtäville, harrastajataiteilija iloitsee.

Suku yhdistää kaikin puolin

Näyttelyllä ei ole varsinaista teemaa, vaan se on kattaus suvun taiteilijoiden ja taideharrastajien teoksiin. Tällä kertaa nähtävillä on lähes 40 teosta, joissa korostuu iloisuus ja värikkyys.

– Näyttelyssä on niin kuvataidetta kuin veistoksia, näyttelyn koordinaattorina toimiva valokuvausharrastaja Marko Wahlström sanoo.

Taidelajeista esillä ovat akryyli-, pastelli-, öljyväri- ja posliininmaalaus, valokuvaus, akryyli/sekatekniikkatyöt sekä betoni-, keramiikka- ja paperimassaveistokset.

– Suku yhdistää niin taideharrastajat kuin ammattilaiset sekä niin naiset ja miehet kuin nuoremmat ja vanhemmat. Mukana on niin ensikertalaisia kuin konkareita taidenäyttelyissä, hän luonnehtii.

Näyttelyyn osallistuvat Sari Holanti (Kouvola), Anu Kaartosalmi (Hattula), Jorma Kujala (Lahti), Leena Linnalaakso (Kotka), Jarmo Liikkanen (Kouvola), Tiina Lääti (Hamina), Minna Metsärinne (Kouvola), Leena Pousi (Kouvola), Erja Ukkonen (Kotka), Maija Wahlström (Porvoo) ja Seija Westman (Kotka).

Mänttärin suvun taidenäyttely kuuluu Haminan kaupungin kulttuuripalveluiden Ars Hamina 2024 -näyttelykesään.

Lahtelainen kuvataideharrastaja Jorma Kujala on konkari sukutaidenäyttelyissä. – Olen ollut yhteensä kuudessa suvun taidenäyttelyssä, hän sanoo.

Näyttelyidea syntyi Timo Huovilan aloitteesta

Mänttärin suvun taidenäyttely on järjestetty sen historian ensimmäisenä kuutena vuotena joka neljäs vuosi järjestettävien sukujuhlien aikaan.

Taidenäyttelyitä on pidetty aiemmin vuosina 1996 (Liikkala), 2000 (Inkeroinen), 2004 ja 2008 (Hamina), 2012 (Myllykoski), 2016 (Kotka) ja 2021 (Myllykoski).

– Myllykoskella järjestettyä näyttelyä suunniteltaessa teimme päätöksen tuoda näyttelyt avoimiin galleriatiloihin. Ratkaisu kannatti, sillä näin näyttelyt tavoittavat laajan yleisön. Tätä jatkamme nyt Haminassa, Wahlström sanoo.

Näyttelyidea syntyi myllykoskelaisen peruskoulunopettaja Timo Huovilan (1936–2020) aloitteesta. Pitkäaikaisen valokuvausharrastuksensa

Yksi näyttelyn taiteilijoista on kotkalainen kuvataiteilija Leena Linnalaakso, joka on kuvassa yhdessä paperimassateoksensa "Saalis" kanssa.

kautta hän oli kiinnostunut myös kuvataiteista.

Taidenäyttely avaa Mänttäreiden juhlakesän

Tämän vuoden taidenäyttely on osa Mänttärin Sukuyhdistyksen 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Yhdistyksen juhlavuoden päätapahtuma on sukukokous- ja juhla viikonlopun oheisohjelmineen Kouvolan Myllykoskella 20.–21.7.

Mänttärin suvun taiteilijoiden yhteisnäyttely Haminan pääkirjaston (Rautatienkatu 8) yhteydessä toimivassa Kirjastogalleriassa 10.7.–3.8. Näyttely on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–18. Vapaa pääsy.