Mänttärin Sukuyhdistys ja Niinipuu-lehti ojentavat auttavansa kätensä perustamalla oman VeriRyhmän.

VeriRyhmä on Suomen Punaisen Ristin luoma yhteisöllistävä kampanja, jolla saadaan uusia verenluovuttajia. Mänttärin Sukuyhdistys on nyt perustanut oman ryhmän.VeriRyhmä on Suomen Punaisen Ristin luoma yhteisöllistävä kampanja, jolla saadaan uusia verenluovuttajia. Mänttärin Sukuyhdistys on nyt perustanut oman ryhmän.

– Jokainen sukuyhdistyksen jäsen voi näin osallistua talkoisiin luovuttamalla verta omalla paikkakunnallaan, Niinipuun toimitussihteeri Marko Wahlström kertoo.

VeriRyhmä-kampanja on Suomen Punaisen Ristin luoma yhteisöllistävä tapa saada uusia verenluovuttajia innostumaan tärkeästä asiasta.

Ajatus Mänttäreiden VeriRyhmän perustamiseen sai alkunsa Niinipuussa 16.7.2014 julkaistusta jutusta. Idean nosti esille Mänttäriin sukuun kuuluva aktiivinen verenluovuttaja, kangasniemeläinen Sari Jokiniemi. Juttu kertoi hänen 100. verenluovutuskerrastaan.

Tunnussana Mänttäri ilmoittauduttessa

Verenluovutuspaikassa tärkeintä on, että jokainen kertoo luovutukseen saapuessaan kuuluvansa VeriRyhmään ja yhteisön nimen (Mänttärin Sukuyhdistys).

– Näin luovutukset kirjautuvat juuri meidän VeriRyhmälle. Yksittäiset luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspottia ja vuosikunniakirjasaldoa, Wahlström jatkaa.

VeriRyhmän tunnus näyttää tältä.VeriRyhmän tunnus näyttää tältä.

Mänttärin Sukuyhdistys on vahvistamattomien tietojen mukaan SPR:n verenluovutuskampanjassa eli VeriRyhmässä ensimmäinen sukuyhdistys.

Parhaat VeriRyhmät sijoittuvat vuosikunniakirjojen saaneiden niin sanottuun Hall of Fameen, jossa ei ole yhtään sukuyhdistystä.

– Jos jo murto-osakin jäsenistöstämme käy luovuttamassa verta useamman kerran vuodessa keräämme sievoisen pistesaldon, Wahlström uskoo.