LOVIISA Kesäisen lämmin ja aurinkoinen sää sai sukugolffarit hikoilemaan Sea Golf Rönnäsin golf-kentällä Loviisan Pernajassa viime viikon lauantaina.

– Hyvä, mutta haastava kenttä pelata, golffarit kommentoivat klubitalolla kierroksen päätteeksi.

Jo 21. kerran järjestetyn sukugolf-kilpailun järjestelyissä alusta asti mukana ollut Jorma Mänttäri kiitteli kilpailussa mukana olleita kilpailuita palkintojenjaon yhteydessä.

Naisten parhaana palkittu Leena Raudasmaa puttausvuorossa. Ilkka ja Merja Tirkkonen seuraavat.

– Tällä kertaa mukana oli niin vanhoja pelaajia kuin uusia, ensimmäistä kertaa sukugolfiin osallistuneita. Golf-perinne jatkuu Mänttärin suvussa, hän iloitsi.

Kilpailu käytiin perinteiseen tapaan pistebogey-kilpailuna sekä erilliskilpailuina olivat lähimmäs lippua- ja pisin avauslyönti -kilpailut. Kilpailuun osallistui yhteensä 21 pelaajaa.

Sukugolfkisan nuorin pelaaja oli Golf Pirkkalaa edustava Leila Huovila.

Palkintojenjakotilaisuudessa nousi esille ajatus myös ensi vuoden sukugolfkilpailun pitopaikasta.

– Vanajanlinnassa Hämeenlinnassa sijaitseva golf-kenttä (Linna Golf) voisi olla seuraavan kilpailun pitopaikka, Mänttäri jatkoi. Rönnäsin golfkentän tavoin se on myös kenttä, jossa sukugolf-kisaa ei ole koskaan aiemmin järjestetty.

Voittaja hämmentyi voitostaan

Pistebogey-kisan voittoon ylsi Lampila Golfia edustava Petri Huovi, joka näin uusi viime vuotisen sadekisan voittonsa.

– Tämä on yllätys. Minulla on lyhyet lyönnit, mikä auttoi viime vuonna Vääksyssä sateen pehmittämällä kentällä, hän hämmästeli tämän vuotista voittoaan.

Messilä Golfia edustava Riku Paavola jatkaa kilpailua vesiesteen takaa.

Kisan toiseksi ylsi pirkkalalainen Jari Huovila, joka edustaa Golf Pirkkalaa. Kolmanneksi sijoittui Keimola Golfia edustava Kyösti Peltola.

Kilpailussa oli tällä kertaa mukana neljä naispelaajaa, joista parhaimpana palkittiin Tuusulan Golfklubia edustava Leena Raudasmaa.

Lähimmäs lippua -kilpailun voitti Lahden Golfia edustava Kari Knuuttila ja pisimmän avauslyönnin teki Kymen Golfia edustava kotkalainen Kimmo Sirola. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotut palkinnot voittivat Riku Paavola, Jorma Mänttäri ja Leila Huovila.

Koski Golfia edustava kouvolalainen Timo Ukkola puttausvuorossa. Kotikentällään Sea Golf Rönnäsissä kisanneet keravalaiset Leena ja Jari Leppälä odottavat omaa vuoroaan.

21. sukugolfkisa Sea Golf Rönnäsissä

Tulokset: 1) Petri Huovi (LaG) 33 pistettä, 2) Jari Huovila (GPi) 32 pistettä, 3) Kyösti Peltola (KGV) 31 pistettä, 4) Jorma Mänttäri (MeG) 31 pistettä, 5) Kari Knuuttila (LG) 30 pistettä, 6) Leena Raudasmaa (TGK) 30 pistettä, 7) KImmo Sirola (KG) 29 pistettä, 8) Leila Huovila (GPi) 29 pistettä, 9) Kimmo Meier (KosG) 26 pistettä, 10) Sannaleena Sirola (KG) 26 pistettä, 11) Merja Tirkkonen (IGS) 26 pistettä, 12) Kimmo Palmu (KyG) 25 pistettä, 13) Panu Peltola (KGV) 23 pistettä, 14) Matias Palm (KosG) 23 pistettä, 15) Timo Ukkola (KosG) 23 pistettä, 16) Leena Leppälä (SGR) 23 pistettä, 17) Ilkka Tirkkonen (IGS) 22 pistettä, 18) Aki Huovila (KkG) 20 pistettä, 19) Jari Leppälä (SGR) 17 pistettä, 20) Riku Paavola (MeG) 16 pistettä, 21) Markku Mänttäri (HaG) 11 pistettä