KOUVOLA, ANJALA Kouvolan Anjalassa sijaitsevan Ankkapurha Disc Golf Clubin 20-väyläiseksi laajennetun frisbeegolfradan ensimmäinen kilpailutapahtuma MänttäriOpen heitetään sunnuntaina 4.9. kello 10–17.

Aamupäivällä heitetään yksilökilpailut ja iltapäivällä parikisat. Samalla osallistumismaksulla pääsee mukaan sekä yksilö- että best shot -pelimuodolla käytävään parikilpailuun.

– Tapahtuma kestää koko päivän ja sen aikana rata on suljettu kisan ulkopuolisilta heittäjiltä sunnuntaina 4.9. kello 9.30–17, kilpailun TD:nä (tournament director) toimiva kilpailunjohtaja Teijo Johansson kertoo.

Kilpailu on kaikille avoin ja sarjoja on useita. Pelaajaluokat on jaettu yksilökisan osalta seuraavasti: avoin kilpasarja, avoin harrastesarja, naiset, miehet yli 50 vuotta, miehet yli 70 vuotta sekä juniorit alle 15 vuotta.

– Mikäli osanotto jää joidenkin sarjojen osalta maltilliseksi pidätämme oikeuden yhtenäistää sarjoja, Johansson jatkaa.

Pelaajille ja muille mukanaolijoille ja katsojille on tarjolla lounasruokailu Anjalan Nuorisokeskuksen ravintolassa.

Ilmoittautuminen ja tulospalvelu järjestetään Metrixissä (www.discgolfmetrix.com – Mänttäri Open). Ilmoittautuminen tapahtuu alakilpailujen (yksilö- ja parikisa) kauttaIlmoittautuminen päättyy 1.9. kello 00.00. Lisätietoja kilpailusta voi kysyä sähköpostitse osoitteella manttariopen@gmail.com.

Osallistumismaksu kilpailijaa kohden ilman lounasta on 15 euroa. Osallistumismaksu kilpailijaa kohden lounaan kanssa on 20 euroa. Henkilökohtainen osallistumismaksu mahdollistaa osallistumisen yksilö- ja parikisaan tai vain toiseen. Osallistumismaksu sisältää pienen muiston tapahtumasta.

Sarjojen kolme parasta palkitaan, kun luokkakohtainen pelaajamäärä ylittää 10 osallistujaa. Tarvittavat ratkaisut ja palkintojenjako pidetään heti tulosten selvittyä. Palkintojenjako tapahtuu kisakeskuksessa (Ankkapurhantie 11).

Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Disc Golf Park, Clash Discs Oy, Fribastore.fi, Kouvolan Lakritsi ja Mänttärin Sukuyhdistys.

Perinteinen sukugolf-kilpailu saa rinnalleen frisbeegolf-kilpailun.

Sukugolfin rinnalle frisbeegolfkisa ensimmäistä kertaa

Mänttärin Sukuyhdistys on järjestänyt jo 25 vuotta perinteistä sukugolf-kilpailua. Juhlakilpailu pidetään Pornaisten Laukkoskella sijaitsevalla Kotojärvi Golfin kentällä lauantaina 27.8.

– Jo muutaman vuoden ajan olemme pohtineet suosituksi nousseen frisbeegolfin ottamista Sukuyhdistyksen lajivalikoimaan, hallituksen puheenjohtaja Minna Mänttäri kertoo.

– Olemme iloisia, että kaikille avoimen ensimmäisen Mänttäri Open -frisbeegolfkisan järjestäminen mahdollistui yhteistyössä Ankkapurha Disc Golf Clubin kanssa – ja vielä kentällä, joka sijaitsee lähellä suvun juuria, hän jatkaa.

Inkeroisten Latu ry:n alainen Ankkapurha Disc Golf Club ylläpitää vuonna 2019 perustettua Ankkapurha Disc Golf Parkia. Vastikään laajennettu frisbeegolfrata on sekoitus puistorataa, avoimia peltoväyliä ja haastavaa metsäosuutta. Kenttä sijaitsee Kymijoen historiallisissa maisemissa Nuorisokeskus Anjalan välittömässä läheisyydessä.

Mänttäri Open -frisbeegolfkilpailu 4.9., päivän ohjelma ja aikataulu:

  • klo 8.45–9.15 yksilökilpailun ilmoittautuminen kisakeskuksessa
  • klo 9.30–9.45 pelaajakokous samassa paikassa
  • klo 10–13 yksilökilpailu
  • klo 13–14.30 lounastauko, Nuorisokeskus Anjala, Ankkapurhantie 6A
  • klo 13.45–14.15 parikilpailun ilmoittautuminen kisakeskuksessa
  • klo 14.30–14.45 pelaajakokous samassa paikassa
  • klo 15–18 parikilpailu