KOUVOLA, MYLLYKOSKI Mänttärin suvun taiteilijoiden järjestyksessään historian seitsemäs avattiin tänään sunnuntaina Kouvolan Myllykoskella sijaitsevan kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan yhteydessä toimivassa taidegalleriassa.

– Näyttelyn kaikki teokset ovat nähtävillä nyt ensimmäistä kertaa myös verkkogallerissa, näyttelykoordinaattori Marko Wahlström kertoo.


Fyysinen näyttely on avoinna yleisölle kuukauden ajan eli 27.8. saakka. Näyttely on avoinna maanantaista torstaihin kello 12–18 sekä perjantaisin kello 11–16. Verkossa teoksiin voi tutustua 24/7.


Näyttelyssä on esillä myös kaksi videoteosta, jotka ovat joensuulaisen Esa Huusarin käsialaa. Näyttelyn muut taiteilijat ovat Aida Andersson (Järvenpää), Esa Huusari (Joensuu), Matti Huusari (Ikaalinen), Minni Huusari (Ikaalinen), Eino Johansson (1910–1982), Ritva Jorasmaa (Mikkeli), Jorma Kujala (Lahti), Kari Mänttäri (Laukaa), Signe Nenonen (Helsinki), Leena Pousi (Kouvola), Heikki Rahikainen (Helsinki), Ainokaisa Rintala (Iitti), Jasmi Ritola (Helsinki) ja Maija Wahlström (Porvoo).

>> Verkkogalleria löytyy tästä

 

Näyttelyn videoteokset:

Esa Huusari, Domare Oscar Gyllings Smak, dokumenttielokuva 12 min., Ohjaus, kuvaus ja editointi: Esa Huusari, Tuotanto: Lahden Muotoiluinstituutti 1992

Esa Huusari, Päre, dokumenttielokuva 17 min., Ohjaus, kuvaus ja editointi: Esa Huusari, Tuotanto: Arkkitehtitoimisto Matti Huusari Ky 1990–1998