KOUVOLA, LIIKKALA Mänttärin Sukuyhdistys on saanut yli 25 vuotta sitten valmistuneelle sukulaululleen kaksi uutta sovitusta. Sovituksista tuotetut videot saivat ensiesityksensä Liikkalan VPK-talolla tänään sunnuntaina järjestetyn "Juna toi ja vei – Muistoja Liikkalan asemalta" -kotiseutuiltapäivän päätteeksi.

Uuden ajan sukulaulujen tekijät ovat muusikko, musiikkipedagogi, laulaja–laulunkirjoittaja ja säveltäjä Johannes Österlund (s. 1987) Helsingistä sekä freelancer-muusikko ja laulaja, musiikin maisteriksi opiskeleva Mikael Sipilä (s. 1989) Jyväskylästä.

Kilpailun sovituskilpailuun osallistuneet työt ovat keskenään erilaisia; toinen on klassisempi ja soveltuu selkeästi esimerkiksi yhteislaulun taustalle, kun toisella on viihteellisenä versiona edellytyksiä toimia myös sooloesityksenä.

>> Katso ja kuuntele Mikael Sipilän versio tästä:

– Molempien kilpailuversioiden laulut sointuivat ja soitto oli hyvää, tuomaristo totesi arviossaan. Kilpailun tulokset julkistettiin sukuyhdistyksen valtuuskunnan kokouksen yhteydessä viime huhtikuussa.

Raatiin kuuluivat näyttelijä, laulaja ja ohjaaja Eija Ahvo, Helsingin Musiikkitalon kuoron toiminnanjohtaja ja oopperalaulaja (sopraano) Marjut Häkkinen sekä Mänttärin Sukuyhdistyksen hallituksen nuorisovastaava, kilpailun järjestäjä ja muusikko (rumpali) Eetu Pesu.

>> Katso ja kuuntele Johannes Österlundin versio tästä:

Mänttärin sukulaulun on säveltänyt Matti Nikunen ja se sai kantaesityksensä Mänttärin Sukuyhdistyksen sukujuhlassa Liikkalan VPK-talolla vuonna 1996. Sanat ovat Raija Mänttärin käsialaa. Sukulaulun historian ensimmäisestä taltioinnista vastasi Kaakon Kamarikuoro.

Uuden ajan versioiden äänityksestä ja miksauksesta on vastannut alan ammattilainen Markku Heikkilä. Videon kuvaus ja editointi on striimiteknikkona työskentelevän Eetu Pesun käsialaa. Kuvauspaikkana toimi Kopun kartano Vihdin Nummelassa Uudellamaalla.

Mänttärin sukulaulun uudet sovitukset on julkaistu Niinipuu-lehden YouTube-kanavalla.