ESPOO, LEPPÄVAARA Sukuseurojen Keskusliiton viime toukokuulta siirtynyt kevätkokous ja tämän vuoden syyskokous pidettiin Espoon Leppävaaran kauppakeskus Sellon kirjaston Akseli-salissa lauantaina. Syyskokous valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi Teuvo Parviaisen tehtävästä luopuvan Irina Baehr-Alexandrowskyn tilalle.

Kokoukset oli koronaviruspandemian takia siirtyneen kevätkokouksen vuoksi yhdistetty samalle päivälle ja niihin oli mahdollisuus osallistua myös etäyhteyksien avulla eri puolilta Suomea.

Kevätkokouksen aluksi puheenjohtaja Irina Baehr-Alexandrowskylle luovutettiin keskusliiton kultainen ansiomitali liiton ja suomalaisen sukuseuratoiminnan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä.

Kevätkokouksen asialistalla keskeisenä olivat edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Vastuuvapaus tilivelvollisille myönnettiin yksimielisesti.

– Varsinainen asiaosuus sujui tuttuun tapaan jouhevasti ja leppoisastikin. Ilon kautta kuten vapaaehtoistoiminnassa aina kannattaa yrittää mennä, liiton päääsihteeri Eine Kuismin kommentoi kokouksen kulkua Niinipuu-lehdelle.

Vuonna 1979 perustetulla keskusliitolla on noin 120 jäsenseuraa ja lähes 1 000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä. Mänttärin Sukuyhdistys on yksi liiton jäsenseuroista.

Irina Baehr-Alexandrowsky ehti luotsata Sukuseurojen Keskusliiton hallitusta viisi vuotta. (Kuva: Niinipuu/Marko Wahlström)

Syyskokous täydensi liittohallitusta

Pienen hengähdystauon jälkeen siirryttiin syyskokoukseen, jonka tehtävänä on katsoa tulevaisuuteen. Kokouksessa todettiin, että tällä hetkellä tulevaisuuden suunnitteleminen on hiukan arpapeliä, mutta joka kokous hyväksyi hallituksen esitykset liiton toiminta- ja taloussuunnitelmiksi vuodelle 2021.

Toiminnantarkastajiksi valittiin jatkamaan Eira Roiha varsinaiseksi ja Raimo Leskinen varalle. Henkilövalintojen kohdalla koettiin haikeutta, olihan keskusliittoa viisi vuotta luotsannut Irina Baehr-Alexandrowsky Bär-Bähr sukuseurasta ilmoittanut luopuvansa tehtävästään.

Hänen tilalleen valittiin liiton nykyinen varapuheenjohtaja Teuvo Parviainen Parviaisten sukuseurasta ja hallituksen uudeksi jäseneksi Juhani Mykrä Sassi-sukuseurasta. Mykrä on kotoisin Noormarkusta ja asuu nykyisin Mäntsälässä, jossa hän toimii opettajana.

Liittohallituksessa jatkavat Satu Hirvikoski, Juha Ilmoniemi, Iiris Laine, Aimo Leskelä, Risto Pentikäinen, Veli-Pekka Ruuskanen, Anna-Liisa Tenhunen ja Markku Ruuskanen, joka toimii liiton oikeudellisen toimikunnan puheenjohtajana.

Valintojen päätteeksi kiitettiin lämpimästi luopuvaa puheenjohtajaa, joka on pontevasti ja voimiaan säästämättä tehnyt työtä sukuseuratoiminnan kehittämiseksi.

– Tämän ensimmäisen harjoituksen jälkeen seuraavat etäyhteydet sujuvat ehkä vielä paremmin, mutta toki toivomme, että saamme tavata toisiamme myös samassa kokoustilassa, pääsihteeri Eine Kuismin kiitti kokoouksen osallistujia.