Sähkeet

Avoimet Kylät -päivä oli menestys – Yli 10 000 vierailijaa kaatoi karttapalvelun

12.06.2023

Avoimet Kylät -päivä järjestettiin viime lauantaina ja tänä vuonna päivässä oli mukana yhteensä 630 tapahtumaa kyliltä. Päivä herätti ennenkokemattoman yleisöryntäyksen myös verkkosivuille, jonka vuoksi tapahtuman verkkosivujen karttapalvelu lakkasi toimimasta tai toimi erittäin hitaasti. Verkkosivujen ylläpitäjän mukaan sivuilla oli valtava yleisöryntäys, jolloin yli 10 000 kävijää yritti vierailla Avoimet Kylät -verkkosivuston karttapalvelussa. Kaikki tapahtumat löytyivät verkkosivujen karttapalvelusta, josta pystyi selailemaan lähellä olevia kohteita.

– Pahoittelemme verkkosivujen karttapalvelun toimimattomuutta. Uusi alusta oli käytössä nyt ensimmäistä kertaa. Olemme samalla todella tyytyväisiä, että Avoimet Kylät -päivä kiinnostaa yleisöä todella isosti. Aurinkoinen päivä, kylien markkinointi ja upeat erilaiset tapahtumat saivat kymmenet tuhannet ihmiset ympäri Suomen liikkeelle. Meille on raportoitu jo useammalta kylältä uusia kävijäennätyksiä, Suomen Kylien viestintäpäällikkö Anssi Ketonen hehkuttaa tiedotteessa.

Tunnelmapaloja lauantailta eri tapahtumista löytyy runsaasti somesta aihetunnisteella #avoimetkylät. 

Tapahtumapäivä järjestettiin nyt valtakunnallisesti yhdeksättä kertaa. Toimivasta tapahtumakonseptista ei olla luopumassa. Ensi vuonna vietetään juhlavuotta, joten parhaillaan ideoidaan erityistä valtakunnallista ohjelmaa 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Tiimin kanssa olemme jo nyt tehneet valmisteluja ensi vuodeksi. Esimerkiksi tapahtuman logo on jo valmis. Päivä on lauantai 8.6.2024.

Avoimet Kylät -päivän tavoitteena on lisätä kylien yhteisöllisyyttä, kylämatkailua, antaa kaupunkilaisille kipinää maallemuuttoon ja nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa. Erilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille sekä kohdataan kyläläisiä ja kesäasukkaita.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset yhdistykset, kylät, kyläaktiivit, Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät.