Sähkeet

Joulukuun Avoimissa Joulukylissä mukana 300 jouluista tapahtumaa

04.12.2022

SUOMI Ensimmäistä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Avoimet Joulukylät -tapahtuma keräsi noin 300 ilmoitettua tapahtumaa. Avoimet Joulukylät -konseptin ideana on saada yksittäisten kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä ja samalla enemmän vierailijoita kylille ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumia ilmoitettiin mukaan kaikista Suomen maakunnista.

– Joulukuussa kylillä järjestetään valtavasti erilaisia myyjäisiä ja joulutapahtumia. Halusimme kokeilla, että voisiko näitä tunnelmallisia kylien joulutapahtumia kerätä yhteen ja samalle alustalle. Olemme erittäin tyytyväisiä ilmoittautuneiden kylien määrään, sillä järjestämme tapahtumaa nyt ensimmäistä kertaa. Meillä on toki Avoimet Kylät -päivä, josta olemme ottaneet mallia Avoimet Joulukylät -tempaukseen, Suomen Kylien viestintäpäällikkö Anssi Ketonen kertoo tiedotteessa.

Avoimet Joulukylät kokoaa kyläyhdistysten tai vastaavien yhdistysten joulukuussa järjestettävät tapahtumat yhdelle tapahtumakartalle. Kartalta voi katsoa helposti lähellä sijaitsevat joulutapahtumat ja lähteä tutustumaan naapurikylän järjestämään joulutapahtumaan. Kaikki ilmoitetut tapahtumat löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/joulukylat.

Avoimet Joulukylät on Suomen Kylien ja maakunnallisten kyläyhdistysten yhteinen ja koko Suomessa toteutettava tapahtumakokonaisuus. Kaikki tapahtumat järjestetään aikavälillä 1.–24.12. Päivittäin julkaistaan myös jouluinen tervehdys joltain tapahtumassa mukana olevalta kylältä. Kylien käyttöön on tarjottu valmis Avoimet Joulukylät -markkinointilogo. Logon lisäksi mukana olevat yhdistykset ovat voineet ladata valmiita markkinointipohjia mainosten tekemiseen.

Sulvan kylä Mustasaaressa on yksi Avoimet Joulukylät -tapahtumassa mukana oleva kylä. Kuva: Aleksi Koivisto