Sähkeet

Kotiseutuliitto palkitsee vuoden kotiseutuyhdistyksen

12.03.2020

HELSINKI Kotiseutuliitto palkitsee jälleen tänä vuonna Vuoden kotiseutuyhdistyksen. Valinta tehdään yhdistysten vuosikertomusten perusteella. Yhdistyksen vuosikertomus tulee lähettää liiton toimistoon huhtikuun loppuun mennessä. Kilpailuun voi osallistua myös vuosikertomuksen luonnoksella, jos kevätkokous siirtyy tai on vielä pitämättä.

Valinta on tunnustus hyvin tehdystä, innovatiivisesta kotiseututyöstä. Kaikki Kotiseutuliiton jäsenyhdistykset voivat olla kilpailussa mukana.

Palkittavan yhdistyksen toimintahistorian pituudella ei ole erityistä painoarvoa. Edukseen voi erottua menestyneillä hankkeilla, jäsenmäärän kasvulla, talkootyön määrällä tai vaikkapa uusilla toimintamuodoilla.

Voittajille ilmoitetaan kesäkuussa, ja tieto Vuoden kotiseutuyhdistyksestä julkistetaan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksessa valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Kokkolassa ensi elokuussa. Halutessaan Vuoden kotiseutuyhdistys pääsee myös esittelemään toimintaansa kotiseutupäiville sadoille muille yhdistystoimijoille.

Vuoden kotiseutuyhdistys on valittu vuodesta 2013 lähtien. Viime vuonna palkinto meni Hauho-seuralle ja edellisenä vuonna Rovaniemen Totto ry:lle. Vuonna 2017 Vuoden kotiseutuyhdistykseksi valittiin aktiivinen ja moderni, kaupungin ja maaseudun puolet yhdistävä Vantaa-Seura ry.