Sähkeet
Leipurimestarista oloneuvokseksi
14.03.2025
KOTKA Pitkän linjan kotkalainen leipomoyrittäjä Kari Mäkelä uskoo, että paikallisuutta ja kotimaisuutta arvostetaan konditoria-alalla myös tulevaisuudessa. Leipurimestari Kari Mäkelä on syystäkin ylpeä. Vuonna 2006 hänen ja hänen vaimonsa Satu Mäkelän perustamasta Konditoria Cocosta on tullut paikallinen, mutta myös valtakunnallinen brändi.
68-vuotias Kari Mäkelä on kuitenkin itse ollut vuoden 2023 alusta lähtien eläkkeellä sekä Cocon Karhulan myymälä ja leipomo ja Kotkan kahvila ovat olleet siitä lähtien kotkalaisen leipuri-kondiittori Eveliina Romppasen ja lappeenrantalaisen leipuri–kondiittori Saara Muurin omistuksessa.
Mäkelä sanoo olevansa hieman huojentunut, mutta tyytyväinen, kun yritys on nyt uusissa, osaavien ammattilaisten hyvissä käsissä. – Kotkassa arvostetaan sitä, että konditoria-alalla on tarjolla paikallisia vaihtoehtoja markettitarjonnalle, hän sanoo.
Mäkelä tunnustaa hieman hymyillen, ettei hän osaa kuin leipoa ja muuhun yritystoiminnan osa-alueeseen hän on saanut tukea myös kehittämisyhtiö Cursor Oy:stä. – Koko Cocon toiminta-ajan olemme saaneet aina tarvittaessa asiantuntevaa neuvontaa ja pahimpana koronarajoitusten aikana kehittämisyhtiö ohjeisti myös taloudellisen tukien hakemisessa, Mäkelä kertoo. Kehittämisyhtiö oli prosessissa mukana myös siinä vaiheessa, kun yrityksen myynti tuli ajankohtaiseksi. Kuva: Ville Vanhala
>> Lue koko tarina tästä linkistä.