Sähkeet

Päivi Uusitalolle Suomen Valkoisen Ruusun ansiomitali

20.02.2022

PYHTÄÄ Pyhtääläinen teollisuusneuvoksetar Päivi Uusitalo vastaanotti ystävänpäivänä Tasavallan Presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan ansiomitalin kultaisin ristein.

– Tämä kunniamerkki on hänelle kiitos kaikesta siitä ansiokkaasta työstä, jota hän on pyyteettömästi tehnyt paikallisen kulttuurin ja historian eteenpäin viemiseen ja taltioimiseen vuosikymmenten saatossa, Raino Ojansivu Pyhtää-seurasta perustelee.

Yhtenä esimerkkinä on Stocforsin ruukin alueella Pyhtäällä sijaitseva pakkausmuseo, jonka Uusitalo on luonut aktiivisen työn tuloksena. Museo on saatu aikaiseksi vanhaa pakkausmateriaalia keräämällä.

Toisena huomattavana kohteena Uusitalolla on ollut osallistuminen Parikkalan patsasmuseon pelastusoperaatiioon. Hän on ollut osaltaan kantavana voimana nähdessään, että patsasmuseo pitää pystyä säilyttämään myös tuleville polville.

Uusitalo on pyhtääläisen teollisuusneuvos Reino Uusitalon puoliso.

Teollisuusneuvoksetar Päivi Uusitalo on saanut Tasavallan Presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ansiomitalin kultaristein.
Teollisuusneuvoksetar Päivi Uusitalo.