Sähkeet

Puolustusvoimien entinen komentaja teknologiayritys BaseN Oy:n hallitukseen

10.10.2019

HELSINKI Viime elokuussa puolustusvoimain komentajan tehtävästä eläköitynyt kenraali Jarmo Lindberg siirtää nyt osaamistaan suomalaiselle huipputeknologiayritykselle. Hänet nimitettiin syyskuun lopussa skaalautuvia esineiden internet -alustoja (IoT) kehittävän BaseN Oy:n hallitukseen.

Kenraali Jarmo Lindberg on nimitettu teknologiayritys BaseN Oy:n hallitukseen.

Analyysitalo Gartner arvioi IoT:n kasvuksi 21 prosenttia tästä vuodesta ensi vuoteen mennessä. Maailmanlaajuisesti älykkäitä esineitä olisi tuolloin jo 25 miljardia.

Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa kasvavan BaseN:n perustaja ja toimitusjohtaja, ilmavoimissakin palvellut Pasi Hurri pitää Lindbergin osaamista kriittisenä yrityksen seuraavalle kehitysvaiheelle.

– Geopoliittisten asetelmien ymmärtäminen on meille elintärkeää. Se auttaa ennakoimaan muutoksia, hän sanoo.

– Kenraali Lindberg on viime vuosien aikana perehtynyt viimeisimpään teknologiaan, joten hänellä on erittäin tarkka käsitys siitä, siitä, miten digitaalinen transformaatio vaikuttaa maailmaan, Hurri jatkaa.

BaseN:n alustapalvelu BaseN Platformissa, joka on kerännyt kiitosta jakelutehokkuutensa, monistettavuutensa ja suojattavuutensa ansiosta, on hyödynnetty samoja periaatteita kuin ilmavoimien kriittisissä järjestelmissä. BaseN:n kehittämä ratkaisu on saavuttanut asiakaskuntaa yli 80 maassa.