Sähkeet

Suomi-palkintoja ansioituneille taiteilijoille ja toimijoille

04.05.2021

HELSINKI Tämän vuoden Suomi-palkinnot on jaettu ansioituneille taiteilijoille ja toimijoille. Palkinnon saavat laulaja–lauluntekijä Mikko Alatalo, näyttelijä Eero Aho, elokuvaohjaaja Virpi Suutari, kustantaja Anna-Riikka Carlson, Ilosaarirock, lastenmusiikkiyhtye Fröbelin Palikat sekä Suomussalmella sijaitseva Hiljainen kansa -ympäristötaideteos.

Vaikuttava ura on kuljettanut Mänttärin sukuun kuuluvan Eero Ahon teatterista elokuviin, televisiosarjoihin ja ihmisten sydämiin. Hän on saanut lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja roolitöistään sekä teatterissa että elokuvissa. Aho on nähty teattereissa ympäri Suomen ja jotkut hänen elokuvarooleistaan, kuten Rokan rooli Tuntematon sotilas -elokuvassa vuonna 2017, ovat kirjoittautuneet saman tien historiaan. Hän on näyttelijänä heittäytyvä, lahjakas ja monipuolinen.

Kukin palkittu saa 17 100 euroa. Suomi-palkintoa on jaettu vuodesta 1993. Suomi-palkinnoista päättää tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Opetus- ja kultuuriministeriön valtiosihteeri Tuomo Puumala ja johtaja Minna Karvonen luovuttivat palkinnot etäyhteyksin 27.4.

 Näyttelijä Eero Aho esitti Antti Rokkaa Tuntematon sotilas -elokuvassa vuonna 2017.

 

 

 

 

 

Näyttelijä Eero Aho esitti Antti Rokkaa Tuntematon sotilas -elokuvassa vuonna 2017.

>> Muiden palkinnonsaajien perusteluista voi lukea täältä.