Sähkeet

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kymenlaaksoon liki 40 vuoden tauon jälkeen

13.09.2021

KOTKA Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Kymenlaakson Kotkassa vuonna 2023. Kotkan kaupunki yhdessä Suomen Kotiseutuliiton kanssa isännöi tapahtumaa. Tänä vuonna kotiseutuasioiden parissa toimivien ammattilaisten ja vapaaehtoisten yhteinen tapahtuma järjestettiin Oulussa.

– Ilman paikallisten ja alueellisten toimintaa tapahtuma ei ole tapahtuma, josta kulminoituu alueen ja sen historiallinen rajaseudun henki ympäri Suomea leviäväksi, Raino Ojansivu Pyhtää-seurasta toteaa tiedotteessaan.

Suomen Kotiseutuliiton valtuustossa Kymenlaaksoa edustajana toimiva Ojansivu esittää vetoomuksen kaikille paikallisille kotiseutuaktiiveille avusta oman paikallisuuden esiintuomisesta tulevilla valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Kotkassa 8.–10.9.2023.

Kotiseutupäivät järjestää Kotkan kaupunki, joka on varannut päivien päätapahtumapaikaksi Kantasatamaan valmistuvan Kotkan Satama Areenan. Kotiseutupäivät on uuden tapahtumakeskuksen ensimmäinen varattu tapahtuma.

– On hienoa saada juuri kotiseutupäivät Satama Areenan ensimmäiseksi tapahtumaksi, tapahtumakeskuksen toimitusjohtaja Minna Nyman iloitsee tiedotteessa.

Kotiseutupäiviä on edellisen kerran vietetty Kotkassa vuonna 1984.

–  Taukoa tulee siis lähes 40 vuotta, joten on korkea aika saada tämä hieno tapahtuma seudullemme, Kotkan kotiseutupäivien pääsihteeri, kaupungin viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Nina Rauhala tiedotteessa.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät pidetään 8.–10.9.2023. Päivien teemana on tuolloin Kotkan kaupunkistrategian arvioista kumpuava "Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella".

Kotkan Kantasatamaan rakentuvan Satama Areenan ensimmäinen varattu tapahtuma on valtakunnalliset kotiseutupäivät syyskuussa 2023.
Kotkan Kantasatamaan rakentuvan Satama Areenan ensimmäinen varattu tapahtuma on valtakunnalliset kotiseutupäivät syyskuussa 2023. Kuva: Kotkan kaupunki