Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kotkassa

8.–10.9.2023

Tapahtuma on päättynyt

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kotkassa 8.9.–10.9.2023

Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään reilu 1,5 vuoden päästä Kotkassa. Kotiseutupäivien teemana on tuolloin Kotkan kaupunkistrategian arvoista kumpuava ”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”. Tapahtuman järjestävät Kotkan kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto.

Edellisen kerran Kymenlaaksossa on järjestetty valtakunnalliset kotiseutupäivät vuonna 1984.

Tapahtuma antaa mahdollisuuden jokaiselle kotkalaiselle miettiä, mitä kotiseuturakkaus on. Kymenlaaksolaisia kotiseutuyhdistyksiä kutsutaan syksyllä tapaamiseen, jossa mietitään erilaisia tapoja osallistua tapahtuman toteutukseen.

Kotkan kotiseutupäivien tapahtumat levittyvät ympäri kaupunkia, mutta pääosa viikonlopun tapahtumista keskittyy kesällä 2023 Kantasatamaan valmistuvaan kaupungin uuteen tapahtumakeskukseen Satama Areenaan. Mänttärin Sukuyhdistyksellä ja Niinipuu-lehdellä osasto tapahtumassa. Osa viikonlopun tapahtumista avoinna yleisölle, osa kotiseutuyhdistyksille ja -toimijoille.

Jokakesäiset valtakunnalliset kotiseutupäivät on kotiseututoiminnan vuoden päätapahtuma. Päivien aikana kotiseutuasioiden parissa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset keskustelevat, verkostoituvat ja juhlivat kotiseututyön saavutuksia.

Kotiseutupäiville kokoontuvat kotiseututyötä esimerkiksi kunnissa, kotiseutuyhdistyksissä, maakuntaliitoissa ja muissa järjestöissä tekevät henkilöt.