Sukututkimuksen päivä: Luento "Mannerheimin Puolan vuodet" Espoossa

11.4.2022 klo 17–19

Tapahtuma on päättynyt

Sukuseurojen keskusliitto ja Sukuviesti-lehti juhlistavat ensimmäistä Sukututkimuksen päivää historioitsija Jukka Soisalon-Soinisen luennolla "Mannerheimin Puolan vuodet".Tilaisuus pidetään Albergan kartanolla (Sokerilinnantie 7E) Espoon Leppävaarassa maanantaina 11.4. kello 17 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin.

Valtakunnallisesti toimivat sukuharrastusjärjestöt Suomen Sukututkimusseura, Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys, Sukuseurojen Keskusliitto ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto ovat julistaneet Suomeen kansallisen Sukututkimuksen päivän, jota vietetään vuosittain 11.4. Sitä voivat parhaaksi katsomallaan tavalla viettää kaikki sukututkimusharrastuksen parissa toimivat yhteisöt, kuten paikalliset sukututkimusyhdistykset, sukuseurat ja verkossa kokoontuvat ryhmät, samoin kuin yksityiset sukupiirit.

Sukututkimuksen päivän ensisijaisena tarkoituksena on tehdä eri tavoin sukututkimusta ja yhteisöjen omaa toimintaa tunnetuksi suurelle yleisölle. Sukututkimuksen päivää voidaan viettää paitsi 11.4. myös muuna päivänä samalla viikolla.

Kansalliseksi Sukututkimuksen päiväksi valittu päivämäärä on Turun piispa Johannes Terseruksen (1605–1678) kuolinpäivä. Terserus on suomalaisen harrastusluonteisen sukututkimuksen uranuurtajana ja joukkoistetun sukututkimuksen edelläkävijänä. Turun piispana ollessaan hän pani alulle yli 300 vuotta kestäneen tutkimusprojektin, jonka tuloksia julkaistiin vuonna 1850 teoksessa Genealogia Sursilliana ja vuonna 1971 teoksessa Sursillin suku.