Sampolan sukututkimuspäivä Tampereella

28.1.2023 klo 10–16

Tapahtuma on päättynyt

 Sampolan sukututkimuspäivä lauantaina 28.1. kello 10–16. Tampereen seudun sukututkimusseura järjestää päivän yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa Sampolassa (Sammonkatu 2, Tampere).

Esitelmät pidetään Sampolan juhlasalissa. Aulatiloissa on näytteilleasettajia. Näyttelypöytien varaukset: tiina.miettinen@tamsuku.fi . Sukututkimusalan toimijoille varattuja pöytiä on rajoitettu määrä. Niistä ei peritä erillistä maksua.

Luennot striimataan eli ne ovat vapaasti seurattavissa suorana verkossa Tampereen seudun työväenopiston Youtube-kanavalla. Kanavaa voi seurata myös Sampolan aulatilassa erillisessä katselupisteessä.

Teema: Suku- ja tieverkostojen 1600-luku

Menneinä vuosisatoina tiet ja liikenne olivat tärkeässä osassa ihmisten arjessa. Teitä pitkin liikkui myös posti ja yksityiset kirjeet. Mitä kaikkea 1600-luvulla kirjoitetut kirjeet kertovat ihmisten perhe-elämästä ja sukulaissuhteista? Vaikka kirjeenvaihto keskittyy säätyläisperheisiin, niin saatujen tietojen avulla voidaan hahmottaa laajemminkin aikakauden ihmisten elämää ja ajattelua.

Ohjelma:

  • Kello 11 Jorma Lappalainen: avaussanat
  • Kello 11.05 filosofian tohtori Tapio Salminen: Viabundus Suomi 1350–1650. Esittelyssä Suomen keskiajan ja uuden ajan alun liikennereittien avoin paikkatietokanta ja digitaalinen kartasto
  • Kello 12–12.15 Raija Kannisto: Näin aloitat sukututkimuksen.
  • Lounastauko
  • Kello 13.30 filosofian maisteri Minna Vesa: Professorin perhe-elämää 1600-luvulla: Gyldenstolpe-suku ja sen kirjeenvaihto perhe- ja sukuhistorian lähteenä
  • Kello 14.30 filosofian maisteri Robin Engblom: Sukuverkostot oppineiden tukena: Johannes Gezelius nuoremman kirjeenvaihto sukusuhteiden tutkimuskohteena
  • Kello 15.30 Tiina Miettinen: päätössanat

Näytteilleasettajat

Seuraavat toimijat ovat tulossa Sampolaan:

Varatkaa mukaan käteistä, sillä kaikilla toimijoilla ei välttämättä ole mahdollisuutta pankkikortti- tai MobilePay-maksuun.

Kahvio

Päivän tarjoiluista vastaa Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry. Kahvio on avoinna aulatilassa kello 10–14. Tarjolla on kahvia ja teetä, suolaista ja makeaa. Lounasta ei valitettavasti ole tarjolla. Toivomuksena on käteinen maksu, vaikka pankkikorttikin käy.