Kansallinen Sukututkimuksen päivä

11.4.2023 klo 00–23:59

Tapahtuma on päättynyt

Kansallista Sukututkimuksen päivää vietetään 11.4.

Neljä valtakunnallisesti toimivaa sukuharrastusjärjestöä julistivat 11.12.2021 Suomeen kansallisen Sukututkimuksen päivän. Sukututkimuksen päivä on vuosittain 11.4.

Sukututkimuksen päivän ensisijaisena tarkoituksena on tehdä eri tavoin sukututkimusta ja yhteisöjen omaa toimintaa tunnetuksi suurelle yleisölle. Tämä voi tapahtua laatimalla paikallisille ja alueellisille tiedotusvälineille tiedotteita tai antamalla niille haastatteluja, järjestämällä pienimuotoisia sukututkimusta käsitteleviä esitelmä- ja neuvontatilaisuuksia tai isompia seminaareja.

Kansalliseksi Sukututkimuksen päiväksi valittu päivämäärä on Turun piispa Johannes Terseruksen (1605–1678) kuolinpäivä. Terserus on suomalaisen harrastusluonteisen sukututkimuksen uranuurtajana ja joukkoistetun sukututkimuksen edelläkävijänä. Lue lisää täältä.

Ohjelmaa on päivän aikana ympäri Suomen. Ne löytyvät täältä. Esimerkkejä ohjelmista:

  • Lahden seudun sukututkijat ry: Avoimet ovet toimitiloissa (Väinämöisentie 2 A, Lahti kello 14–17. Tutustumista yhdistykseen ja sen suureen sukututkimusalan kirjastoon. Ohjelmassa on perinteisen sukututkimuksen neuvontaa ja opastusta geneettisen sukututkimuksen DNA-testien tilaamiseen. Kahvi- ja pullatarjoilu. Voit halutessasi ilmoittautua tapahtumaan ennakkoon tästä.
  • Turun Seudun Sukututkijat ry: Turun suomenkielisen työväenopiston aulassa (Kaskenkatu 5) kello 14–18 yhdistysesittelyä, neuvoja sukututkimuksen aloittamiseen ja tietoa käytettävissä olevista verkkosivuista. Kirja-arvonta tapahtumaan osallistujien kesken.
  • Sukuseurojen Keskusliitto ja Sukuviesti-lehti: Sukulaisten jäljillä -tapahtuma kauppakeskus Sellon kirjaston kansalaistorilla Espoon Leppävaarassa kello 16–19. Luennot: kirjailija, YTT Hellä Neuvonen-Seppänen "Keitä olemme. minne kuulumme", kirjailija, taidehistorioitsija, FT Anna Kortelainen "Laajat juuret, suuri sydän" ja DNA-sukututkimuksen asiantuntija Ahti Kurri "Mihin DNA-sukututkimus perustuu?". Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.