Pääkaupunkiseudun Mänttärit kokoontuvat Helsingissä

10.10.2016 klo 18–20

Tapahtuma on päättynyt

Pääkaupunkiseudun Mänttärit tapaavat 21. kerran Astoria-salissa (Iso Roobertinkatu 14, Helsinki) Aleksis Kiven päivänä eli suomalaisen kirjallisuuden päivänä maanantaina 10.10. kello 18.30 alkaen. Sukutuotteiden myynti, kahvitarjoilu ja seurustelu aloitetaan jo klo 18.

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja, valtiotieteen tohtori ja Helsingin Yliopiston poliittisen historian dosentti Mikko Majander, joka on tunnettu värikkäistä ja ajankohtaisista puheenvuoroistaan.

Majanderin aiheena on "Kuinka EU ja demokratia kestävät aikamme kansainvaellukset?"  Hän pitää mahdollisesti myös lyhyen katsauksen presidentti Urho Kekkoseen ja 1970-lukuun. Majander on kirjoittanut ja toimittanut useita teoksia erikoisaloinaan kylmän sodan, vasemmiston ja työväenliikkeen historia. Tutkimustöiden ohessa hän harrastaa Eurooppaa sekä kulttuurin eri muotoja ja politiikkaa risteyttävää esseistiikkaa.

Sukutapaamisen musiikillisesta annista vastaa lauluyhtye B# Cantamore ja sopraano Marjut Häkkinen. Luvassa on Brahmsia, Barberia ja kotimaisia kansanlauluja uusilla sovituksilla. Lauluyhtyeeseen kuuluu musiikin ammattilaisia ja harrastajia.

Tilaisuudessa luovutetaan Sukuseurojen Keskusliiton kultainen ansiomerkki pääkaupunkiseudun aluetoimikunnan aktiivijäsen Maila Nymanille. Merkin saaminen julkistettiin sukujuhlassa Kotkassa, mutta Nyman oli tuolloin estynyt vastaanottamaan merkkiä.

Tapaamisessa kerrotaan Mänttärin Sukuyhdistyksen toiminnasta ja vastataan sukukysymyksiin.

Tiedustelut Atte Helmiseltä sähköpostitse osoitteella attehe@gmail.com tai puhelimitse numerolla 040 553 8879.