Kadonneiden sukulaisten jäljillä -seminaari Helsingissä

2.12.2017 klo 00–00

Tapahtuma on päättynyt

Itsenäinen Suomi on myös sukujen Suomi

Sukuseurojen Keskusliiton ja Karjalan tasavallan Kansallisen arkiston Suomi 100 -yhteistyöhankkeen seminaari Kadonneiden sukulaisten jäljillä pidetään Helsingissä Karjalatalolla (Käpylänkuja 1). Seminaarin järjestelyissä on mukana myös Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto (KSYL).

Monet suomalaiset ovat kadottaneet sukulaisiaan muutoissa eri paikkakunnille ja toisiin maihin. Sukulaisia on myös kadonnut monien sotien melskeissä.

Sukuseurojen Keskusliitto ja Karjalan tasavallan Kansallinen arkisto ovat lähteneet kadonneiden sukulaisten jäljille. Yhteisprojektin tarkoituksena on auttaa sukulaisiaan etsiviä löytämään tietoja eri arkistoista ja muista lähteistä Suomesta ja Venäjältä sekä muista maista.

Projektin tavoitteena on saattaa yhteen kadonneita sukulaisia, mutta myös kaikkia hankkeen avulla sukujaan tutkivia. Yhteisessä seminaarissamme on useita mielenkiintoisia esitelmiä ja päivän päätteeksi juhlimme kaikki yhdessä 100-vuotiasta Suomea musiikkiesitysten ja kakkukahvien kera.

Alustajina ovat muun muassa professori Juha Pentikäinen, historioitsija ja tietokirjailija Ira Vihreälehto ja johtaja Olga Zharinova Karjalan tasavallan Kansallisesta arkistosta. Seminaarin avaussanat lausuu Karjalaisten sukuyhteisöjen Liiton puheenjohtaja Kirsi Mononen ja päätössanat Sukuseurojen Keskusliiton puheenjohtaja Irina Baehr-Alexandrowsky.

Seminaarin tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kahvitarjoilun vuoksi ennakkoilmoittautumiset: Eine Kuismin, Sukuseurojen Keskusliitto, toimisto@suvut.fi. Toimistolta saa myös lisätietoja seminaarista.