Pääkaupunkiseudun tapaaminen Helsingissä

8.10.2018 klo 18–20

Tapahtuma on päättynyt

Pääkaupunkiseudun Mänttärien tapaaminen järjestetään Astoria-salissa (Iso Roobertinkatu 14) maanantaina 8.10. kello 18.30 alkaen. Sukutuotteiden myynti, kahvitarjoilu ja seurustelu aloitetaan jo kello 18.

Astoria-sali sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa kävelykadulla, lähellä Annankatua. Paikoitusta löytyy ympäristöstä ja lähellä olevasta Q-park Erottajasta (Yrjönkatu 8-10). Raitiovaunulinjat 10, 3 ja 1 kulkevat noin 100 metrin päässä salista.

Ohjelma:

Toivo Pekkasen perheestä ja elämästä

Emerita-kirjastonhoitaja ja kirjailija Riitta Tenni kertoo tarinoita perheestään ja isästään. "Ja kaukana siintää meri" (BoD 2017) on Riitta Tennin kirja fiktiivinen romaani omasta isästään, kotkalaisesta Toivo Pekkasesta (1902–57), joka on tunnettu suomalainen kirjailija ja akateemikko. Tämä tarina kannattaa kuulla. Niinipuu-lehden toimitussihteeri Marko Wahlström haastattelee Riitta Tenniä.

Tekoäly mullistaa maailmankuvaa

Suomalaisenn huippuyrityksen ja Helsingin yliopiston yhteistyönä syntynyt tekoälyn peruskurssi "Elements of AI" niittää mainetta. Filosofian tohtori, Reaktorin johtava datatieteilijä Johan Himberg tulee kertomaan nykyhetkestä ja tulevaisuudesta kansantajuisesti.

– Tekoälyhype on nyt kuumimmillaan. Päätöksiä tekee jo nyt ihmisten ja tietojärjestelmän yhdistelmä. Dataan perustuva koneoppiminen ja tekoäly ovat tulleet keskuuteemme ja hurmanneet meidät. Kone ohjaa autojamme, suosittelee tuotteita ostettavaksemme ja ohjelmia katsottavaksemme sekä vielä tunnistaa kuvia ja puhetta. Digiajan organisaation tärkeä kysymys kuuluukin, miten yhdistää data, tekoäly ja ihmisten toiminta, sillä olemme jo kyberorganismi, Himberg kirjoittaa.

Laadukasta musiikkia ja sukuyhdistyksen toimintaa

Laadukas musiikki kuuluu pääkaupunkiseudun aluetapaamiseen perinteisiin niin kuin tälläkin kertaa.

Mänttärin Sukuyhdistyksen päämies Anssi Paasivirta kertoo sukuyhdistyksen toiminnasta. Lisäksi annamme tilaa kysymyksille ja keskustelulle. Sukutuotteita, kuten sukuviirejä, adresseja, sukumerkkejä ja riipuksia voi ostaa kuten myös Mänttärin sukukirjan. Saatavana on myös muuta sukua käsittelevää kirjallisuutta. Sukutuotteiden lisäksi myytävänä on myös talkooleivonnaisia.

Tapahtumaa koskeviin tiedusteluihin vastaa Atte Helminen puhelimitse numerossa 040 553 8879 tai sähköpostitse osoitteessa atte.helminen@niinipuu.fi.