Kalevalan ja karjalaisuuden päivän juhla Helsingissä

28.2.2018 klo 18–19:15

Tapahtuma on päättynyt

Kalevalan ja karjalaisuuden päivän juhlassa näyttelijä Eeva Litmanen ja Karoliina Franck tuovat terveiset esiäidiltään Larin Paraskelta ja aiheena ovat myös Kantelettaren naiskuvat. Käpylän musiikkiopiston ryhmät esittävät musiikkia.

Uutta ja vanhaa kansanmusiikkia esittävät Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkiopiston kamulinjan lauluyhtye Helisevä, lauluyhtye Kukuvitsa, kanteleyhtye Satakieli, lauluduo Tekla Fraktman ja Klaudia Sinkkonen sekä Kaisla Hietala (kantele) ja Minna Karttunen (laulu) johtajanaan Emmi Kujanpää.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkija, filosofian tohtori Niina Hämäläinen kertoo Kantelettaren naiskuvista otsikolla "Kyllä muoto muita tuopi". Kantelettaren naiskuvia. Esitelmä käsittelee Kantelettaren naiskuvia ja siinä pohditaan, miten Lönnrot sovitti kansanrunojen, agraarisen todellisuuden ja 1800-luvun modernin yhteiskunnan välisiä merkityksiä toimittaessaan runoja.

Mukana on muusikko Vilma Timonen kanteleineen. Ohjelmassa on myös Karjalan Liiton tervehdys. Vapaa pääsy.

Muutokset ovat mahdollisia. Juhlan järjestää Karjalan Liitto, Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkiopisto Kamu ja opintokeskus Sivis. Juhla järjestetään Karjalan Liiton talolla Helsingin Käpylässä (Käpylänkuja 1).