Sukumuseo avoinna Kouvolan Liikkalassa museopäivänä

18.5.2018 klo 11–15

Tapahtuma on päättynyt

Museoviikkoa vietetään 15.–20.5. Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. Viikon teema on: Verkostot esille.

Tänä vuonna kansainvälisen museopäivän teema on Hyperconnected museums: New approaches, new publics. Kansainvälinen teema on myös Suomen Museoviikon pääteema tiivistettynä ytimekkäästi kahteen sanaan: Verkostot esille.

Museoviikko on hyvä kanava alueelliseen yhteistyöhön muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Viikon tapahtumina voivat olla esimerkiksi näyttelyt, opastukset, kesänäyttelyiden avautumiset, luentotilaisuudet, esitelmät ja työpajat. Museoliitto kehottaa ottamaan kansainvälisen teeman mukaan ohjelmaan ja nostamaan esille erityisesti museoiden vaikuttavuutta ja verkostoja, uusia yleisöjä sekä uutta toimintaa.

Museoviikon tapahtumat ja meneillään olevat näyttelyt kootaan erilliseen tapahtuma- ja näyttelykalenteriin, joka päivittyy tapahtuman alkuun asti. Museoviikkoa varten luodaan Facebook-tapahtuma, jonne museot voivat päivittää tapahtumiaan ja jonka avulla Museoviikkoa ja kansainvälistä Museopäivää kampanjoidaan yleisölle.

Kansainvälisen museopäivän kunniaksi ovet pidetään avoimina myös Mänttärin Sukuyhdistyksen sukumuseolla Kouvolan Liikkalassa (Asemankulmantie 3). Kävijöille on tarjolla opastuksen lisäksi mehua, keksejä ja karkkia. Museosta voi lukea lisää täältä: https://niinipuu.fi/suku/museo/