KOUVOLA, LIIKKALA Mänttärin Sukuyhdistyksen joka neljäs vuosi järjestettävä sääntömääräinen sukukokous järjestetään poikkeusjärjestelyin Liikkalan VPK-talolla Kouvolassa sunnuntaina 25.10. kello 12–14.

Koronavirustilanteesta johtuen osallistujamäärä kokouspaikalla on rajattu 50:een henkilöön. Tilaisuudessa noudatetaan ajankohtaisia kokoontumis- ja hygieniaohjeistuksia.

– Kokouspaikalla osallistujille on tarjolla käsidesiä ja kasvomaskeja sekä kokousjärjestelyissä huomioidaan turvavälit. Kokouksen jälkeen juodaan kokouskahvit, sukuyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen kertoo.

Kokouksessa valitaan 30-jäseninen valtuuskunta ja valtuuskunnan puheenjohtaja vuosille 2021–2024, päätetään sääntömuutoksista ja hyväksytään sukuyhdistyksen toimintakertomus vuosilta 2016–2019.

Anssi Paasivirta luotsasi valtuuskuntaa kahdeksan vuotta

Kokouksessa tapahtuu myös vallanvaihdos, sillä sukuyhdistyksen ylintä päätösvaltaa nelivuotiskaudella käyttävän valtuuskunnan puheenjohtajuus eli suvun päämies vaihtuu.

Tehtävää viimeiset kahdeksan vuotta hoitanut helsinkiläinen Anssi Paasivirta, 75, luopuu paikastaan.

Hän ehti toimia suvun päämiehenä kaksi kautta. Paasivirta valittiin valtuuskunnan johtoon Myllykosken sukukokouksessa vuonna 2012. Sitä ennen hän toimi pääkaupunkiseudun Mänttärien aluetoimikunnan vetäjänä vuosina 1996–2012.

Paasivirran kaudella Mänttärin Sukuyhdistys on saanut kestävän kehityksen toimenpiteet ensimmäisenä sukuyhdistyksenä, toteuttanut geneettisen sukututkimushankkeen ja ottanut askeleen kohti virtuaalista sukumuseota.

Sukukokous järjestetään Liikkalan VPK-talossa Kouvolassa.

Järjestyksessään historian 23. sukukokous

Mänttärin Sukuyhdistyksen ylin päättävä elin, sukukokous, järjestetään aina joka neljäs vuosi. Nyt pidettävä sukukokous on 23. järjestyksessään. Perinteisesti sukukokous on pidetty sukujuhlan yhteydessä heinäkuun toisena viikonloppuna

Poikkeuksellisen vuoden sukukokous tullaan striimaamaan suorana verkkoon, ja sitä voi kuka tahansa seurata Niinipuu-lehden YouTube-kanavan kautta.

Verkossa kokousta seuraaville on varattu mahdollisuus etäosallistumiseen eli he voivat kokouksen aikana lähettää kommentteja tekstiviestillä tai WhatsApp-pikaviestillä numeroon 0400 552 235.

Tulevana sunnuntaina järjestettävän sukukokouksen yhteydessä ei järjestetä aiemmin suunniteltua kotiseutuhenkistä yhteislauluiltapäivää,  vaan se on peruttu kokonaan.

Koronaviruspandemian johdosta historian 23. sukujuhla päätettiin viime maaliskuussa siirtää vuodella eteenpäin eli se järjestetään Kouvolan Myllykoskella 17.–18.7.2021.

>> LIve-lähetystä sukukokouksesta voi seurata täältä.

>> Sukukokouksen esityslista löytyy tästä.

>> Ehdotus Mänttärin Sukuyhdistyksen uusiksi säännöiksi löytyy tästä.