VANTAA Suomen suurin sukututkimustapahtuma Kuulutko Sukuuni -tapahtuma järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumana tulevana viikonloppuna.
Lähes 25 vuoden ikäisen Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n hallitus päätti alkuvuodesta, että tapahtuma järjestetään koronapandemian vuoksi verkkotapahtumana.
– Esiteltävänä on sukuja eri puolilta Suomea. Luentoja ja tietoiskuja sukututkimuksen aloittamisesta sekä aihepiireistä oppivelvollisuus 100 vuotta, suomalainen sanomalehdistö 250 vuotta, geneettinen sukututkimus ja käsinkirjoitetun tekstin automaattinen tunnistaminen, yhdistyksestä kerrotaan.
Näyttelyosastot korvataan nyt näytteilleasettajien omilla verkkoesityksillä, joista osa on tiettynä kellonaikana esitettäviä ja osa koko tapahtuman ajan näkyvissä olevia verkkosivuja tai Youtube-videoita.
– Viime vuosina tapahtumassa on ollut reilut 90 näytteilleasettajaa: sukututkijoita, sukuja ja sukuseuroja sekä sukututkimusharrastusta tukevia yhteistyökumppaneita. Yleisöä on viikonlopun aikana käynyt Tennistiellä yleensä noin 3 000.
Mänttärin Sukuyhdistys toista kertaa mukana
Sukuseurojen keskusliitto on tehnyt yhteistyötä Vantaan seudun sukututkijoiden kanssa koko Kuulutko sukuuni -tapahtuman ajan.
– On ollut suuri ilo olla mukana järjestämässä tapahtumaa omalta osaltamme ja osallistumalla itse tapahtumaan monin eri tavoin. Yhteistyö tapahtumatoimikunnan kanssa on ollut antoisaa ja kitkatonta. Jäsenistömme onkin ollut innolla mukana tapahtumassa omilla osastoillaan ja osallistumalla tapahtuman monipuoliseen ohjelmaan, pääsihteeri Eine Kuismin toteaa tervehdyksessään.
Mänttärin Sukuyhdistys ja Niinipuu-lehti osallistuivat tapahtumaan ensimmäisen kerran omalla osastollaan lokakuussa 2019. Tänä vuonna sukuyhdistys on mukana tapahtumassa näytteilleasettajien osastolla lyhyellä esittelysivullaan (osasto 10). Yleisesittelyn esillä on erikseen myös sukuyhdistyksen ylläpitämä uudistunut kotiseutumuseo Liikkalassa, joka löytyy nyt myös verkkomuseona.
Näytteilleasettajia on yhteensä 21. Mänttärin Sukuyhdistyksen lisäksi mukana ovat Family Search -sukututkimusohjelmisto, Itkosten Sukukunta, Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto, Keski-Suomen Argillanderit, Komosten Sukuyhdistys ja FTDNA Johannes – St. Johannes -projekti, Laamasten-Redsvenien Sukuseura, Lahden seudun sukututkijat, Mustosten sukuseura, My Heritage, Camilla Paavonen, Pyrrön sukuseura, Ruskeala-Seura, Sukuseurojen Keskusliitto, Sukuyhdistys Sihvo, Suomen Inkeri-liitto/sukututkimus, Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys, Suomen Sukututkimusseura, Tissarin Sukuseura, Vantaan Seudun Sukututkijat ja Marja Ventola.
Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, mutta osallistuminen on vaatinut ennakkorekisteröitymisen.
>> Tapahtuman verkkosivut löytyvät tästä.