HÄMEENLINNA Perinteinen, jo 22. kerran järjestettävä Mänttärin Sukuyhdistyksen sukugolfkilpailu houkutteli Tawast Golfin puistomaiselle golfkentälle järven rannalle yhteensä 21 pelaajaa. Kisaan oli ilmoittautunut tällä kertaa 24 pelaajaa, mutta kolme joutui perumaan osallistumisensa viime hetkillä.

Kentälle lähtivät myös isä ja poika, Janne ja Kalle Järvinen. Isä Janne kertoi osallistuneensa sukugolfiin aiemminkin ja myös toisen poikansa Sakun kanssa.

– Olen pelannut yli 20 vuotta. Kesässä tulee noin 20 kierrosta, tasoituksella 12,5 tällä hetkellä pelaava Janne Järvinen kertoi.

Poika Kalle Järvinen, 22, on sukugolfkisan ensikertalainen ja tämän vuoden nuorin osallistuja.

– Pari vuotta olen harrastanut golfia. Lajissa kiehtoo se, että saa olla luonnossa raikkaassa ulkoilmassa. Ja jos menee hyvin, niin tuntuu vielä paremmalta, tasoituksella 33,1 pelaava nuori mies kertoi ennen starttia.

KIsajärjestäjä Timo Huovila toivottaa Tapio Snellmanin tervetulleeksi kisaan. Vierellä Kimmo Knuuttila (oik.) ja Jorkka Terkko.

”Ehkäpä sukugolfiin jää nyt koukkuun”

Sukugolfkisan ensikertalainen on tamperelainen Tapio Snellman.

– Nyt tuli lähdettyä mukaan, kun kisa järjestetään näin lähellä asuinpaikkaani. Ehkä tähän jää nyt koukkuun, hän sanoi.

Mies on harrastanut golfia noin 20 vuotta ja on tänä kesänä kiertänyt 25 golfkierrosta.

– Aikaisemmin kierroksia tuli kymmenkunta kesässä. Nyt, kun olen eläkkeellä, on aikaa golfillekin paremmin. Tosin jatkan työelämässä tuntisopimuksella.

– Golf on lajina haastava ja samalla tulee liikuttua, hän sanoo.

Niinipuu julkaisee kilpailun tulokset kisan päättymisen jälkeen.