VANTAA, HIEKKAHARJU  Suomen suurin sukututkimustapahtuma Vantaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä pidetään koronapandemian jälkeen jälleen livenä. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin lokakuussa 2019.

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n nyt jo 23. kerran järjestämä Kuulutko Sukuuni -tapahtuma on maamme suurin sukututkimus- ja sukuseuraväen kohtaamispaikka.

Tapahtuman rakentaminen eteni talkoovoimin perjantai-illan aikana. Näyttelyosastojen sermejä, pöytiä, tuoleja ja tapahtumarakenteita kuljetettiin varastosta. Paikan päällä oli aistittavissa tekemisen meininkiä.

– Vielä löytyy talkoohenkeä, jota ilman tapahtuman toteutuminen ei olisi onnistunut. Ruusuja kaikille ahertajille, Sukuseurojen Keskusliiton pääsihteeri Eine Kuismin kiittää julkisessa Facebook-postauksessa perjantai-iltana.

Viikonlopun aikana tarjolla on kolme mielenkiintoista yleisöluentoa kumpanakin tapahtumapäivänä sekä tietoiskuja muun muassa sukututkimuksen aloittamisesta, sukuseuran perustamisesta ja DNA:sta. Näyttelyosastoilla on sukututkijoita, sukuja ja sukuseuroja sekä sukututkimusharrastusta tukevia yhteistyökumppaneita eri puolilta Suomea.

Vantaan ammattiopisto Varian käytävät täyttyivät juuriaan etsivistä kävijöistä vuonna 2019.

Vuonna 2019 tapahtumassa kävi noin 3 000 henkeä

Edellisessä tapahtumassa vuonna 2019 oli reilut 90 näytteilleasettajaa, ja yleisöä viikonlopun aikana kävi noin 3 000 eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna tapahtuman osastoesittelyt löytyvät tapahtuman verkkosivuilta, eikä painettua näyttelyluetteloa julkaista. Näyttelyosastoja on yhteensä 54.

Mänttärin Sukuyhdistys ja kotiseutulehti Niinipuulla on tapahtumassa yhteisosasto. Sukuyhdistys on tämän vuoden tapahtuman ainoa Kymenlaaksosta lähtöisin oleva sukuseura. Mänttärin Sukuyhdistys oli ensimmäisen kerran omalla osastolla tapahtumassa vuonna 2019.

Vuosina 2020, 2021 ja 2022 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana.

Kuulutko Sukuuni -tapahtumassa maamme sukututkimus- ja sukuseuraväki kohtaavat niin toisiaan kuin paikalle saapuvaa yleisöä.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy

Tapahtumassa on nähtävää ja koettavaa löytyy kaikille sukuasioista kiinnostuneille, niin aloittelijoille kuin vanhoille konkareillekin.

Tapahtumapaikalla on Vantaan ammattiopisto Varian oppilaiden pitämä kahvio ja lounasruokala. Tarjolla on edullista ja herkullista kotiruokaa iloisten ja kohteliaiden nuorten tarjoamana.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Sukuseurojen Keskusliitto ja Karjalan Liitto.

Tapahtuma on avoinna Vantaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä (Tennistie 1) lauantaina 7.10. kello 10–17 ja sunnuntaina 8.10. kello 10–16. Yleisöllä on tapahtumaan, luennoille, tietoiskuihin ja näyttelyosastoille vapaa sisäänpääsy.

>> Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.