KOUVOLA–LIIKKALA Mänttärin Sukuyhdistys järjestää jo kolmannen kaikille avoimen runo- ja tarinailtapäivän Liikkalan VPK-talolla (Pien-Liikkalantie 408) sunnuntaina 28.10. Runoista alkanut perinne sai viime vuonna rinnalleen tarinat ja laulut. Tänä vuonna tapahtuma on saanut uusia mausteita.

– Päätimme laajentaa tapahtumaa niin, että runojen, tarinoiden ja laulujen yhteydessä voi katsella ja tutustua myös erilaisiin kädentaidon töihin. Ne pitävät sisällään myös tarinoita, sukuyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen muistuttaa.

Kädentaitojen näyttely avautuu VPK-talolla sunnuntaina kello 12. Näyttelyssä tulee olemaan esillä muun muassa inkeroislaisten Eeva Puustisen, Liisa Puustisen ja Leena Kaukiaisen käsitöitä, inkeroislaisen Aini Rantasen ryijytyö, liikkalaisen Eila Mänttärin ja hänen siskojensa kädentaidon näytteitä sekä haminalaisen Pekka Järvisen puutöitä ja paljon, paljon muuta mielenkiintoista.

Näyttelyn pystytys alkaa lauantaina, töitä ehtii tuoda vielä silloin

Näyttelyn pystytys alkaa lauantaina 27.10. kello 14, jolloin kädentaitoihin liittyviä töitä voi tuoda Liikkalan VPK-talolle.

– Kuka tahansa saada tuoda kädentaidon töitään näytteille. Työt on hyvä nimetä tekijän nimilapulla ja mieluiten pienellä tarinalla, joka kertoo töistä, Venäläinen kertoo.

Kädentaitojen näyttelyn yhteydessä tulee olemaan myös kehruunäytös, joka alkaa sunnuntaina kello 13. Kehruuta esittelevät metsäkyläläiset Liisa ja Pirjo Koivu. Haminalainen Pekka Järvinen puolestaan näyttää kuinka puusta syntyy taidokasta jälkeä.

Tarinoita Liikkalasta ja vanhoista käsityötavoista

Tapahtuman tarinallinen osuus alkaa sunnuntaina 28.10. kello 14. Haminalainen Leena Morottaja kertoo Liikkalan kylän tarinoita. Sippolalainen Eila Korjala tarinoi ja lukee runoja.

Viime vuonna runo- ja tarinailtapäivässä esiintyi lauluyhtye Lehtomäen lapset eli pikkuserkukset Aino, Veera, Ada, Titta, Kiia ja Tilda. Heitä säesti Elina Lehtomäki. Kuva: Niinipuu/Marko Wahlström

Ruotilalainen Mirja Heikkilä laulaa inkeroislaisen Seppo Tarhalan haitarisäestyksellä. Tarhala myös vastaa tilaisuuden muusta musiikkiannista.

Inkeroislainen Inkeri Marttila kertoo vanhoista käsityötavoista.

Paikan päällä on puffettimyyntiä, josta voi ostaa edullisesti kahvia/teetä ja mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Myynnissä on myös Mänttärin Sukuyhdistyksen sukutuotteita. Kädentaitojen näyttelyyn ja tarinailtapäivään on vapaa sisäänpääsy.

Viime vuoden runoiltapäivään, joka järjestettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden hengessä, osallistui noin 40 ihmistä.

Tarinoita ja kädentaitoja Liikkalan VPK-talolla (Pien-Liikkalantie 408) sunnuntaina 28.10. Kädentaitojen näyttely alkaa kello 12, työnäytökset kello 13 ja tarinailtapäivän ohjelma kello 14. Vapaa pääsy.