Jo 105-vuotisjuhliaan 21. helmikuuta viettänyt Mänttärin suvun vanhin, jyväskyläläinen diplomilaulaja, director cantus Vilho Kekkonen on tällä hetkellä myös suvun kaikkien aikojen iäkkäimmäksi elänyt henkilö.

Mänttärin suvun vanhin Vilho Kekkonen on nyt myös suvun kaikkien aikojen iäkkäimmäksi elänyt henkilö.Mänttärin suvun vanhin Vilho Kekkonen on nyt myös suvun kaikkien aikojen iäkkäimmäksi elänyt henkilö.

Mänttärin suvun sukukirja kertoo, että Kekkonen on saavuttanut tähän asti pisimpään eläneen, Saksan Eisenachissa 12.1.1893 syntyneen Margaretha Järvisen (o.s. Schwarzer) iän. Sukukirjan tietojen mukaan hän toimi pianonsoitonopettajana ja kuoli 105-vuotiaana Pieksämäellä 2.2.1998.

Järvisen puoliso oli Hartolan Putkijärvellä 21.7.1897 syntynyt jääkärieversti Ilmari Järvinen, joka kuoli lapsettomana 12.10.1953.  Eversti Järvinen lähti 17.2.1916 jääkärikoulutukseen hiihtäen merenkurkun yli Ruotsiin ja sieltä Saksaan. Hän haavoittui Missen rintamalla, mutta osallistui myös talvi- ja jatkosotiin JR 49 -komppaniassa.

Järvisen kirjoitukset suvusta ja jääkäriajasta julkaisi hänen siskonsa Aino Järvinen vuonna 1964 kirjana "Tavallisen jääkärin tarina" (Kanervan Kirjapaino Oy, Lahti). Kirja löytyy Helsingin Yliopiston kirjaston kokoelmista.

Lue uutinen Vilho Kekkosen syntymäpäivistä tästä.