KOUVOLA, LIIKKALA Kouvolan Liikkala on ollut kautta historian elinkeinoelämän saralla vireä kylä, jossa kylän kokoon nähden on ollut suhteutettuna merkittävästi yrittäjiä ja yritystoimintaa.

Tänä päivänä kylästä löytyy muun muassa myllytoimintaa, taksiautoilijoita, hevostalli, pieneläintuhkaamo, maatalousyrittäjiä, rakennusalan yrittäjiä ja koneurakoitsija.

Historian saatossa ammattiaan ovat harjoittaneet muiden muassa ravintolayrittäjä, nuohooja, autoilijat, taksiautoilijat, puutarhuri, seppä, nahkuri, maalari ja vaatturi. Kylässä on toiminut myös tiilitehdas, joka oli pienen kylän merkittävä työllistäjä.

Mänttärin Sukuyhdistyksen jo perinteeksi muodostuneessa, nyt kuudennen kerran järjestettävässä parituntisessa kotiseutuiltapäivässä Liikkalan VPK-talolla (Pien-Liikkalantie 408) sunnuntaina 29.10. kylän vilkasta elinkeinoelämää luodataan muutamien esimerkkien tarinoiden avulla.

Liikkalalainen Ari Lehtomäki kertoo Lehtomäen suksisauvaverstaan toiminnasta sanoin, kuvin ja esinein. Sippolalainen Minna Mänttäri tarinoi Liikkalan tiilitehtaasta isänsä kertomusten pohjalta.

Sippolalainen Sami Porkka valottaa Liikkalan kehitystä pula-ajan hätäaputöistä maatalouspitäjäksi. Esimerkkien lisäksi iltapäivässä on varattu aikaa keskustelulle sekä yleisön muistoille ja tarinoille.

Liikkalan Vehnämylly Oy rakennettiin vuonna 1938 uusitun tiilitehtaan ensimmäisen käyntivuoden tiilistä. Myllyn osakkeet omistivat pääasiassa maanviljelijät.tion

Sukumuseon ovet myös avoinna

Tapahtuma on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa on väliaika, jonka aikana puffetti on avoinna. Viiden euron kahvilippu on myynnissä ovella.

Liikkalan kylän kotiseutumuseon, Sukumuseon, ovet ovat avoinna Liikkalan kotiseutuiltapäivän yhteydessä sunnuntaina 29.10. kello 12–18. Museo sijaitsee osoitteessa Asemankulma 9. Museoon on vapaa pääsy.

Kotiseutuiltapäivä Liikkalan VPK-talolla (Pien-Liikkalantie 408) sunnuntaina 29.10. kello 14–16. Vapaa pääsy. Väliajalla puffetti; kahvilippu myynnissä.