KOUVOLA, MYLLYKOSKI Mänttärin Sukuyhdistyksen hallitus on päättänyt, että kuluvan vuodeln heinäkuulle suunniteltu sukujuhla perutaan kokonaan vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen.

– Vastuullisena toimijana emme halua ottaa minkäänlaista riskiä tässä maailmantilanteessa, sukuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kaisu Venäläinen sanoo.

Sukujuhlassa on perinteisesti käynyt paljon riskiryhmään kuuluvia ihmisiä ja ulkomailta tulevia sukulaisia.

Juhla piti alunperin järjestää heinäkuussa 2020, mutta epävarmasta tilanteesta johtuen juhla päätettiin viime vuonna siirtää vuodella eteenpäin. Virallinen sukukokous erotettiin tuolloin juhlasta ja pidettiin turvallisuusohjeita noudattaen Kouvolan Liikkalassa viime vuoden lokakuussa.


– Koronarokotusten pitkittyessä ja jatkuessa mahdollisesti kesän yli, oli parempi perua sukujuhla kokonaan, Venäläinen jatkaa.

– Ei tuntunut myös järkevältä ajatukselta siirtää sukujuhlaa vielä kertaalleen. Tämä on historiallinen päätös,  sillä edellisen kerran sukujuhla on jäänyt väliin sotavuosina 1939–1940 ja 1944–1945, hän lisää.


Sukujuhla on järjestetty tähän asti säännöllisesti joka neljäs vuosi vuodesta 1968 alkaen. Mänttäreiden seuraava sukujuhla ja -kokous järjestetään vuonna 2024, jolloin sukuyhdistys myös täyttää 90 vuotta.

 Kaikkien aikojen ensimmäinen sukujuhla pidettiin Sippolan Liikkalan Mänttärinmäellä Mäkelän talon pihapiirissä ja sukupuun alla 1.7.1934.

Sukujuhlatoimikunta aloitti juhla- ja kokousjärjestelyiden suunnittelun huhtikuussa 2019. Fyysisiä kokouksia toimikunnalle on ehtinyt kertyä kuusi ja etäkokouksia neljä. Juhlatoimikuntaan ovat kuuluneet Marko Wahlström (vas.), Olli Sipilä, Minna Mänttäri ja Marja-Leena Vainio.

Kansanjuhla ja juhlajumalanpalvelus peruuntuvat

Sukujuhlan niin sanottu kansanjuhla-osio iltajameineen Myllykosken Seuratalolla ja Kerholassa sekä juhlajumalanpalvelus Myllykosken kirkossa perutaan kokoaan.

– Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, joiden kanssa oli antoisaa suunnitella nyt valitettavasti peruuntuvaa tapahtumaa. Kaikille osapuolille on ilmoitettu päätöksestä, sukujuhlatoimikunnan puheenjohtaja Minna Mänttäri kertoo.

Sukujuhlatoimikuntaan kuuluvat Minna Mänttärin lisäksi Marja-Leena Vainio, Olli Sipilä ja Marko Wahlström.

Taidenäyttely toteutuu kulttuuritalon galleriassaSukujuhlan oheistapahtumaksi suunniteltu Mänttärin suvun taidenäyttely ja kirjailijaesittely sen sijaan järjestetään suunnitellusti kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan galleriassa 1.–27.8.2021.

Taidenäyttelyn teokset tullaan julkaisemaan fyysisen näyttelyn lisäksi myös verkkogalleriassa.

– Suvun taiteilijoiden näyttely järjestetään näin siis seitsemännen kerran ja se saa uudenlaisen ulottuvuuden rinnalleen, taidenäyttelyä koordinoiva Marko Wahlström kertoo.

Samoin sukujuhlaviikon oheistapahtumaksi suunniteltu Liikkalan Mänttärinmäen Heinäkalliolla sijaitsevan uudistuneen sukumuseon ja sen verkkomuseon (eMuseo) avaustilaisuus järjestetään sukumuseolla lauantaina 28.8. kello 14 alkaen.

Tilaisuus pidetään vallitsevan tilanteen mukaisen turvallisuussuositusten mukaisesti ja striimataan suorana verkkoon.

Sukulaulun sovituskilpailun kilpailuaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun asti. Alkuperäisen, vuodesta 1996 käytössä olleen laulun sanat ovat Raija Mänttärin ja sävel Matti Nikusen käsialaa.

Sukulaulun sovituskilpailun kilpailuaikaa jatketaan

Sukujuhlassa suunnitellun sukulaulun sovituskilpailun voittajan julkistaminen siirtyy tehdyn päätöksen myötä.

Mänttärin Sukuyhdistyksen hallitus on myös päättänyt jatkaa kilpailun ilmoittautumisaikaa kuluvan vuoden loppuun asti.

Kilpailun voittaja julkistetaan vuoden 2022 aikana.

Sukulaulun sovituskilpailusta saa lisätietoja lähettämällä sähköpostia osoitteella sukulaulu@niinipuu.fi.